Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

På den här kursen lär vi oss olika tekniker för att återanvända papper, plast och annat “skräp” i hantverksmässig form.

Egentligen borde allt det vi kallar skräp – gamla kläder, returpapper, förpackningar, läskburkar – inte alls kallas skräp. Det är ju material som går att göra nya vackra saker av! På den här kursen lär vi oss olika tekniker för att återanvända kasserade tyger, papper, plast och annat ”skräp” i hantverksmässig form: vi flätar och binder korgar och väskor, väver mattor och tillverkar smycken. Vi kommer att prata mycket om material, färg, form och komposition. Tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och det krävs inga förkunskaper.

Kursledare är Malena Skote, arkitekt, formgivare och författare till ett 10-tal faktaböcker, bl.a. Mosaik för hem och trädgård, Stora Betongboken och Slöjda med skräp. Sommarkursledare på Fridhem sedan 2001.

Materialkostnad tillkommer

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/