Målarkurs

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Denna kurs erbjuder dig att måla så mycket som möjligt. Varva teori, testa olika tekniker och framförallt ha roligt och bli inspirerad.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Denna kurs erbjuder dig att måla så mycket som möjligt. Varva teori, testa olika tekniker och framförallt ha roligt och bli inspirerad.

Teoretiskt går vi igenom färglära, avstånd perspektiv, komposition, hur att måla ett porträtt och genomgång av kroppen. Du kommer att göra en action painting som blir underlag för ett collage. Du kommer att få arbeta med akryl, akvarell, olje och soft pastel. Även akrylspray, bläck och flytande tusch. Du kommer att arbeta på både papper och duk.

Tillgång till målarsalen finns fram till kl 22.00 under kursens gång. Så du har tillfälle att ta ut svängarna och testa på.

Har du skisser eller bilder hemma så ta gärna med de som underlag till ditt arbete. 

Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper.

Kursledare är Pia Palm, konstnär utbildad vid Konstfack i Stockholm med mångårig erfarenhet av vuxenundervisning. Pia är lärare på skolans måleri profil.

Materialkostnad tillkommer

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln