Porträttmåleri i akvarell

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Kursen är en grundkurs i porträtteckning och akvarellmåleri. Den passar dig som vill lära dig att teckna och måla porträtt, men kan fungera utvecklande även för dig med viss erfarenhet.

 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Kursen är en grundkurs i porträtteckning och akvarellmåleri. Den passar dig som vill lära dig att teckna och måla porträtt, men kan fungera utvecklande även för dig med viss erfarenhet.

Vi går igenom komposition och skissteknik, ljus/skugga och formseende, komplementfärger, olika hudtoner och akvarelltekniker som vått i vått och torrt på torrt. På torsdagen målar vi efter levande modell under eftermiddagen, i övrigt använder vi oss av foton som förlagor. Vi prövar att måla utefter de gamla mästarnas recept och vi tittar på hur vi kan få fram en människas personlighet i vårt porträttmåleri.

På torsdagen deltar vi i skolans utställning, och vi samlar ihop vad vi gjort under veckan, som vi vill visa upp, och ställer i ordning klassrummet till utställningslokal. Kursdagarna är upplagda med teori varvat med kortare övningar på förmiddagarna, och längre måleripass på eftermiddagarna.

Materialkostnad tillkommer.

Linda Siewert är illustratör, konstnär och kursledare i akvarell och teckning sedan 2015. Hennes bana startade på Serieskolan i Malmö 1999 och hon har sedan dess gått olika utbildningar i konst, bland annat på HDK Göteborg, och så Måleri här på Fridhem!

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln