Sy-remake!

Sommar/helg/veckokurs Fridhems folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kreativ kurs i att skapa nytt ur det gamla! Här lär vi oss ta vara på utslitna plagg, laga favoritjeansen på vackra sätt, 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

En kreativ kurs i att skapa nytt ur det gamla! Här lär vi oss ta vara på utslitna plagg, laga favoritjeansen på vackra sätt, sy om en skjorta till en barnklänning och kopiera favoritplagget så att du kan sy en kopia!

Vi ser hur en gammal linneduk kan bli till en kimono, ett vintage bomullslakan blir en sommarklänning. Det finns en enorm skattgömma av vackra textilier att finna second-hand, tillsammans förvandlar vi dem till lättsydda kläder och accessoarer. Med ett fokus på miljötänk och low-waste skapar vi hållbart mode och hantverk på ett enkelt och glädjefyllt sätt.

Det krävs inga förkunskaper, alla är välkomna. Vi lär oss grunderna i hur mönster fungerar och går igenom stegen till färdigt plagg på ett enkelt, lättillgängligt sätt. Det blir genomgång av lagningstekniker som hur man byter ett blixtlås och syr knapphål, dessutom lär vi oss några enkla knep för att ge kläder en bättre passform och ändra storleken på något vi vuxit ur. Framförallt lär vi oss att se potentialen i gamla textilier och hur vi kan ge dem nytt liv!

Kursledare är Hanakin Henriksson, smyckes- och modedesigner som jobbar uteslutande inom remake och återbruk. Hannah har läst konst/modedesign vid Kungliga Konstakademien i Haag och driver idag eget företag och håller även kurser i manuell mönsterkonstruktion.

 

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/