Vi gör en musikal!

Ansökan stängd
Skola:
Fridhems folkhögskola
Plats:
Svalöv - Skåne län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Se hemsidan för information om kostnader för kost och logi https://fridhemsfolkhogskola.se/sommarkurser/faq-sommar-kurser/

Kontakt: Fridhems Folkhögskola

Telefon: 0418-446000

E-post:
sommar@fridhemsfolkhogskola.se

Detta är en kurs som börjar som en vanlig kurs i scenisk sångimpro och som sedan går över i att göra en musikal

Vi börjar kursen med ett antal lekfulla övningar för att bli trygga i gruppen och lära känna varandra, och gör sedan ett antal improviserade sånger - solosånger, duetter, gruppsånger etc - utifrån olika ramar. I nästa skede leker vi med ett par användbara musikteaterformer, och lär oss också hur vi kan skapa ”masscener” med många människor som rör sig i en miljö och sjunger. 

Slutligen testar vi att sätta ihop allt det vi lärt oss till en musikal med en en röd tråd som spinner över två akter på ca 40 min vardera, där vi också tar hjälp av två stycken ”lekledare” för att – i samråd med publiken - styra upp handlingen. Denna musikal spelar vi naturligtvis upp för världens bästa publik, dvs alla de andra kursdeltagarna på Fridhem! 

Kursledaren Gregor Bergman är en lekfull 56-åring som har hållit kurser i scenisk sångimprovisation sedan 2013 på alltifrån folkhögskolor till Operahögskolan och Stockholms Dramatiska Högskola. Han håller också kursen Från rädsla till kärlek på Fridhem v32.

 

Fler kurser inom: Musik Improvisation Musikteater

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln

Fridhems folkhögskola

Välkommen till Fridhems folkhögskola i Svalöv, en av landets äldsta folkhögskolor! Här studerar ca 250 deltagare varav 190 bor på skolans internat. Skolan är politiskt, ideologiskt och religiöst oberoende vilket innebär att skolan står fri att forma verksamheten utan inblandning av externa intressenter. Kultur och kreativitet är perspektiv som genomsyrar verksamheten vilket märks på hela skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Fridhems folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

Besöksadress: Rönnebergsvägen 10

Telefon: 0418-44 60 00
E-post: info@fridhemsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.fridhemsfolkhogskola.se/