Baskursen - för dig som gått särskola

Ansök nu

Baskursen - för dig som gått särskola

Furuboda folkhögskola

Ansök nu

Baskursen på Furuboda folkhögskola i Yngsjö - för dig som gått särskola. Bli mer självständig! Fokus på självständighet med uppgifter enskilt och i grupp.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 1 mars 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Studiebesök med samtal och prova-på-dagar

Kostnader: 1460 kr per termin som bl.a. täcker materialkostnader och vissa gemensamma måltider.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2022 - 16 jun 2023

Kontakt:
Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36
E-post:
fhsk@furuboda.se


OBS!
Ansök senast
1 mars 2022

Bli mer självständig!

Baskursen riktar sig särskilt till dig som gått i särskola och som har en kognitiv/intellektuell funktionsnedsättning. Vi fokuserar mycket på att bli mer självständig och på att utföra uppgifter både enskilt och tillsammans i grupp.

Syfte & målsättning

Syftet med din studietid i Baskursen är att du ska känna dig mer självständig och trygg och att du ska våga ta för dig mer genom att få möjlighet att utvecklas i din egen takt utifrån dina förutsättningar. Detta är något som vi jobbar med under hela studietiden.

Arbetsmetod & målgrupp

Denna kurs riktar sig till dig som har gått i särskola och som lever med en kognitiv funktionsnedsättning/ intellektuell funktionsnedsättning.

Du vill bli självständig och utvecklas genom att jobba mer praktiskt i de olika ämnena enskilt och i grupp tillsammans med andra.

Under studietiden kan du bo på skolans internat där du får träna på att ha ett eget boende med stöd av assistans dygnet runt som en integrerad del av kursen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du ska känna dig mer självständig, trygg och våga ta för dig mer genom att du under skoltiden jobbat med att utveckla dig i din egen takt, utifrån dina förutsättningar.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://furuboda.org/baskursen