Baskursen - för dig som gått särskola

Profilkurs Furuboda folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Baskursen på Furuboda folkhögskola i Yngsjö - för dig som gått särskola. Bli mer självständig! Fokus på självständighet med uppgifter enskilt och i grupp.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Studiebesök med samtal och prova-på-dagar

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2022 - 16 jun 2023

Kostnader: 1460 kr per termin som bl.a. täcker materialkostnader och vissa gemensamma måltider.

Kontakt: Furubodas skolkansli

Telefon: 044-781 46 36

E-post:
fhsk@furuboda.se

Bli mer självständig!

Baskursen riktar sig särskilt till dig som gått i särskola och som har en kognitiv/intellektuell funktionsnedsättning. Vi fokuserar mycket på att bli mer självständig och på att utföra uppgifter både enskilt och tillsammans i grupp.

Syfte & målsättning

Syftet med din studietid i Baskursen är att du ska känna dig mer självständig och trygg och att du ska våga ta för dig mer genom att få möjlighet att utvecklas i din egen takt utifrån dina förutsättningar. Detta är något som vi jobbar med under hela studietiden.

Arbetsmetod & målgrupp

Denna kurs riktar sig till dig som har gått i särskola och som lever med en kognitiv funktionsnedsättning/ intellektuell funktionsnedsättning.

Du vill bli självständig och utvecklas genom att jobba mer praktiskt i de olika ämnena enskilt och i grupp tillsammans med andra.

Under studietiden kan du bo på skolans internat där du får träna på att ha ett eget boende med stöd av assistans dygnet runt som en integrerad del av kursen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du ska känna dig mer självständig, trygg och våga ta för dig mer genom att du under skoltiden jobbat med att utveckla dig i din egen takt, utifrån dina förutsättningar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://furuboda.org/baskursen

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/