Musikproduktion - distans

Profilkurs, Distanskurs Furuboda folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Musikproduktion - distanskurs på halvfart på Furuboda folkhögskola. För dig som vill få grundläggande och vidare kunskaper inom musikproduktion.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vi gör ett urval baserat på personligt brev samt ett arbetsprov. Se mer info på Furuboda Folkhögskolas antagningssida: https://furuboda.org/folkhogskolan-yngsjo/ansokan-langa-kurser

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2023 - 14 jun 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: Årsavgift 3425 kr. I årsavgiften ingår studiotid, mat och logi under uppstartsträff samt lunch och fika i studion.

Kontakt: Marcus Gunnarsson

Telefon: 044-781 46 39

E-post:
marcus.gunnarsson@furuboda.se

För dig som vill få grundläggande och vidare kunskaper inom musikproduktion. Du kanske skriver egna låtar och vill göra eller förbättra egna produktioner, är lärare och vill fortbilda dig eller vill lära dig för att arbeta med det – som hobby eller professionellt.

Kursen ger dig kunskaper i ljudteknik samtidigt som du utvecklar din konstnärliga förmåga. Efter utbildningen ska du som deltagare ha fått en förståelse för och insikt i musikproduktionens olika delar samt erhållit förmåga att ta ett verk från idéstadiet till färdig produktion med välljudande resultat.

Exempel på innehåll i kursen:
- Digitala verktyg inom musikproduktion
- Mixteknik
- Inspelningsteknik
- Ljudlära och akustik
- Låtskrivande och arrangering

Arbetsmetod & genomförande
Undervisningen sker i huvudsak på distans, så du som deltagare kan själv bestämma när du arbetar med uppgifterna. Tre gemensamma undervisningstillfällen är inplanerade under läsåret: två tillfällen i professionell musikstudio i Malmö och en uppstartshelg på folkhögskolan i Yngsjö.

Undervisningen sker via en nätbaserad plattform och gemensam kurslitteratur används i vissa moment. Som deltagare förväntas du ta ett stort ansvar för ditt eget lärande och dela med dig av dina kunskaper och ge feedback till de andra deltagarna i kursen.

Kurstillfällen
18-19 augusti 2023 
Uppstartsträff på Furuboda folkhögskola i Yngsjö. Logi och måltider ingår i årsavgiften.

Studioträffar i Gula Studion i Malmö
En träff på hösten och en på våren. Varje träff består av två sammanhängande kursdagar. Boende ordnas av deltagaren.

Krav
För att tillgodose dig utbildningen behöver du ha tillgång till dator med kamera, valfritt inspelningsprogram, ljudkort, mikrofon och en stabil bredbandsuppkoppling.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://furuboda.org/musikproduktion

Furuboda folkhögskola

Furuboda folkhögskola finns i Yngsjö, Malmö och Kristianstad. Hos oss får du tid och möjlighet att i samvaro med andra hitta dig själv, oavsett vilken skola du gått i eller vilka förutsättningar du har. Du får möjlighet att studera i mindre grupper och i lugnare takt. Dina åsikter väger tungt och ditt deltagande betyder allt. Furuboda folkhögskola är en skola där det är lätt att trivas!

Läs mer om skolan

Postadress:
Furuboda folkhögskola

296 86 Åhus

Telefon: 044-781 46 36
E-post: fhsk@furuboda.se
Webbadress: https://www.furuboda.org/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln