Skola:
Glimåkra folkhögskola
Plats:
Glimåkra - Skåne län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökningar inkomna efter att ansökningstiden har gått ut behandlas om det finns plats kvar.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kontakt: Tobias Sjunneson

Telefon: 044-44826

E-post:
tobias.sjunnesson@glimnet.se

Kurs för dig som under ett oförglömligt år på folkhögskola vill ägna dig åt esport. Vi har fokus på League of Legends, men har ett helhetskoncept som gör att du växer som människa, inte bara spelare.

Esport

På esportslektionerna kommer du att få tid att förbättra dig som spelare både individuellt och i ett lagsammanhang genom coachning. Under kursen kommer vi att gå igenom och testa olika strategier, taktiker och andra spelmoment i League of Legends. Deltagare på kursen får även vara med och skapa, hålla och delta i egna turneringar. Vi ger dig kunskap om hur vi människor fungerar i grupp, och hur ett lag kan förbättras genom förståelse, kommunikation och gemensamma mål. Kursen är för dig som har spelat League of Legends – gärna ett år eller mer – och vill dela ditt intresse med andra!

Kursen tillämpar ett “helhetskoncept”: på schemat har vi olika ämnen som kompletterar varandra och bidrar till att kursen blir komplett och givande på olika nivåer. Kärnan består av LoL ämnen (individuellt, lag, strategi) men vi satsar även på “må-bra” ämnen: hälsa, livsåskådning, inre fokus och team-building. Syftet med ”må bra” ämnen är att du ska må bra både fysiskt och psykiskt.

Varje vecka finns Hälsa på schemat. Dessutom har du tillgång till gym/idrottshall på kvällstid.

Livsåskådning finns som ämne varannan vecka. Här ges tillfälle att förutsättningslöst fundera över livets frågor och svar. En möjlighet att utifrån olika utgångspunkter mötas i samtal om stort och smått.

Du har också två lektioner som heter Inre fokus och Team-building. Du provar på mindfulness, avslappning, positiv visualisering och övar på att uttrycka dina känslor och behov samt lyssna på andras. Du jobbar med hur du fungerar i en grupp tillsammans med andra. Du tränar alltså på kommunikation och konflikthantering i syfte att skapa team-building, tillit, samt en trevlig stämning vilket är viktigt inom esport.

Digital paus får vi också när vi tillsammans besöker brädspelens förtrollade värld. Vi utforskar olika genrer och når därigenom insikt i hur spel är uppbyggda. Möjlighet ges, för den som vill, att pröva på att designa egna prototyper och utveckla egna spelidéer. Fokus ligger på spelglädje, gemenskap och att ha det roligt tillsammansTillfälle finns även att delta i skolans spelförening, olika konvent och/eller att själv vara med och skapa brädspelsevent. 

Som komplettering till din ansökan ska du berätta om:

• din bakgrund och ditt intresse för gaming och esport, lite om din spelnivå i League of Legends

• ditt intresse för sällskapsspel och brädspel

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://glimnet.se/kurser/esport-och-spelide/

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/