• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Utbilda dig inom branch som skriker efter 70 000 utvecklare!

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2025

Kontakt: Anders Sjunnesson

E-post:
anders.sjunnesson@glimnet.se

“I rollen som framtida programmerare bör du tycka om att lösa problem och vara nyfiken inför logiska och tekniska utmaningar. ”

Nytt för kursen som startar 2023

Du som ansöker till kursen kommer få möjligheten att välja om du vill gå på plats på skolan eller studera på distans. Observera att distansstuderande och studerande på plats följer samma schema – heltidsstudier dagtid.

I kursen Webbutvecklare lär du dig hur programmering för webben. Ett hanterk där skisser i logik, struktur och design blir körbara applikationer. Tydligt fokus i kursen är att skapa versionshanterad kod av hög kvalité, att programmera utan och med ramverk och att designa funktionella och tillgängliga användargränssnitt. Ett övergripande mål med kursen är att göra dig redo för att ta dig an utmaningar i en framtida roll som anställd webbprogrammerare eller som frilans.

Kursen är indelad i olika moduler. Varje modul inleds med 2-3 veckors föreläsningar, varvat med mindre övningsuppgifter. Till varje modul finns en större inlämningsuppgift – ett case. Ett case beskriver en applikation som du ska utveckla. I beskrivningen finns angivna ramar, grundläggande krav och valbara utmaningar. Case syftar till att du ska visa vad du har lärt dig under en modul. Ett case där du har antagit en eller flera utmaningar, kan bli en del av en framtida portfolio.

Det finns möjlighet till handledning under modulperioder. De flesta case är individuella inlämningsuppgifter. Några moduler innebär att du arbetar i ett case tillsammans med andra.

Redovisning av case sker ca en arbetsvecka innan en modul avslutas. Case är obligatoriska och bedöms som Godkänt, eller Komplettering krävs. I arbetsveckan efter redovisning finns möjlighet att förbereda sig för nästa modul, att på egen hand förbättra funktionalitet i en applikation, eller eventuellt komplettera för att nå Godkänt kursmoment.

Under de två åren som kursen pågår finns sammanlagt 12 case, 3 per termin. En ny modul baseras på kunskaper du inhämtat från tidigare moduler. Det innebär att du som kursdeltagare behöver vara i fas med studier för att tillgodogöra dig kursinnehållet. Kursdeltagare som behöver komplettera mer än en modul kommer erfarenhetsmässigt få svårt att fullfölja kursen.

Skolan erbjuder möjlighet till internatboende under studietiden. Kursen räknas som eftergymnasial hos CSN och en gymnasieexamen eller motsvarande behövs för att bli antagen. Kursen är kostnadsfri, men du står för litteratur, dator (med kamera och mikrofon), samt licenser för programvaror och material själv.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

 Webbutvecklare är en kurs för dig som vill arbeta som programmerare eller utvecklare. Kursen har fokus på språken HTML, CSS, JavaScript, SQL och PHP. Du kommer att få lära dig utveckla egna applikationer samt använda ramverk och plattformar som webbplatser kan baseras på. Du kommer även få använda olika typer av databaser och lära dig strukturera data som kan användas av olika applikationer.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glimnet.se/kurser/webbutvecklare/

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och textil. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Cirka 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/