Webbutvecklare

Profilkurs Glimåkra folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Webbutvecklare -ett yrke som efterfrågas! Branschen uppskattar att de kommer sakna kompetent personal till 70 000 jobb år 2025. Framförallt är jobben kopplade till programmering och utveckling.

 

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 feb 2023

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 5 jun 2024

Kontakt: Johannes Dahlén

Telefon: 044-44805

E-post:
johannes.dahlen@glimnet.se

Webbutvecklare är en kurs för dig som vill arbeta som programmerare eller utvecklare.

Kursen är tvåårig och vartannat år startar den på-plats och vartannat år som distansutbildning.
Starten hösten 2022 är som på-platsutbildning under hela studietiden.

Du kommer få grundläggande kunskaper i grafik och design, men kursens stora fokus är programmering och utveckling.

Webbprogrammering delas ofta upp i front-end och back-end programmering. Front-end programmering är att utveckla det gränssnitt som användaren möts av och interagerar i. Den här typen av programmering är viktig att känna till som webbutvecklare, för att kunna utveckla ett gränssnitt som gör en applikation tillgänglig, navigerbar och tilltalande.

Back-end programmering handlar om att skapa strukturer och förutsättningar för webbplatser. Denna typ av programmering kan ge applikationer möjligheter att lagra och utbyta information i databaser, kommunicera i realtid, hantera sessioner etc.

En stor del av tiden kommer du jobba i case, likt de du kommer möta i din kommande yrkesroll. Under kursen kommer du att få arbeta med versionshantering. Koden till dina projekt kommer att sparas på GitHub och kommer ge dig en digital portfölj av projekt att visa upp för arbetsgivare när du avslutar din utbildning. Till casen kommer du få föreläsningar, studielitteratur och handledning som hjälp för att utveckla dina kunskaper.

Att känna till och använda olika ramverk och plattformar för webbutveckling är en viktig erfarenhet och kunskap i ett framtida yrke inom programmering. Under kursen kommer du bland annat få prova på Node.js, Express och WordPress. 

Programmering är roligt, och utmanar ditt logiska och problemlösande tänkande. Men webbutveckling hänger också alltid ihop med det grafiska som användare möts av och ger dig därför möjligheter att jobba med dina kreativa sidor också om du vill. Denna bredd är det många gillar med just webbutveckling!

För att gå kursen krävs inga förkunskaper i programmering. Har du kunskaper med dig försöker vi anpassa projekten du jobbar med för att du ska få ut så mycket som möjligt av din studietid.

 Skolan har ett stort internat där det finns möjlighet att hyra rum. Kursen räknas som eftergymnasial hos CSN och en gymnasieexamen eller motsvarande behövs för att bli antagen. Kursen är kostnadsfri, men du står för litteratur och material själv. Välkommen att skicka in en ansökan!

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Webbutvecklare är en kurs för dig som vill arbeta som programmerare eller utvecklare. Kursen har fokus på språken HTML, CSS, JavaScript, SQL, PHP. Du kommer att få lära dig utveckla egna applikationer samt använda ramverk och plattformar som webbplatser kan baseras på. Du kommer även få använda olika typer av databaser och lära dig strukturera data som kan användas av olika applikationer.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://glimnet.se/pages/webbutvecklare

Glimåkra folkhögskola

Glimåkra finns mitt i Sveriges sydligaste vildmark, i nordöstra Skåne. Skolan har en kristen grundsyn. Respekt och öppenhet för alla är grundläggande. De kulturella inslagen skiftar: Gospel, keramik och skrivande. På Allmän kurs läser du in grundläggande behörighet till universitet och högskola, samt ett profilval. Skolan har en alkohol- och drogfri miljö. Ca 150 studerande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Glimåkra folkhögskola
Box 115
289 04 Glimåkra

Besöksadress: Gamla Sibbhultsvägen 5

Telefon: 044-448 00
E-post: info@glimnet.se
Webbadress: https://glimnet.se/