Bibelskola Nära, kurs Lukas

Ansökan stängd
Skola:
Hyllie Park folkhögskola
Plats:
Malmö - Skåne län
Längd:
16 veckor (1 termin)
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 jan 2022 - 20 maj 2022

Träffar:
15 obligatoriska nätträffar

Kontakt: Maria Cruz

E-post:
maria.cruz@hylliepark.se

Bibelskola Nära kurs Lukas - för dig mitt i livet! Våra distanskurser utmärks av föredrag via webben, gemenskap i möten runt Bibeln och vardagen som plats för att växa och lära.

Bibelskola kurs Lukas – för dig mitt i livet!

Nära kurs Lukas är en halvfartskurs som vänder sig till dig som inte har möjlighet att flytta men vill läsa på bibelskola. Det är helt och fullt en distanskurs och vi träffas enbart via våra webbmötet på nätet.

Kurs Lukas vill ge redskap att själv läsa och förstå Bibelns texter och söka svar på trons frågor. Utgångspunkten är Bibelns första böcker, Moseböckerna för att sedan fördjupa sig i evangeliet enligt Lukas där Jesus presenteras och där Lukas målar upp en bild av vad det innebär att vara en lärjunge.

I Apostlagärningarna visar Lukas att Jesus liv och handling inte var en historisk parantes utan att Jesus med sitt liv, sin död och uppståndelse skapat nya förutsättningar för förhållandet mellan Gud och människa och den värld som omger oss.

Studierna på distans följer en veckorytm som innebär att du tar del av ett förinspelat webb-föredrag, studera på egen hand genom att läsa kurslitteratur och arbetar med olika frågeställningar för att sedan under ett par timmar varje vecka möta lärare och kursdeltagare via webbkonferens.

Via webben skapas goda möten även när vi befinner oss på olika orter. Även den ovane lär sig snabbt hur man gör och det erbjuds god handledning under kursens gång. Ett viktigt moment är att våga ta nya steg genom egna och andras studier, reflektioner, erfarenheter och livsberättelser.

Kurserna ges under måndag- eller tisdagskvällar klockan 18.30-20.30 beroende på vilken kurs du väljer att läsa. Har du inte läst hos oss tidigare rekommenderar vi vår introduktionskurs vid namn Lukas.

Vårterminen 2023 går mellan den 0:e januari till den 26:e maj. Ansök senaste 10:e januari 2023 för att bli del av första antagningen. I mån av plats är sedan ansökningstiden öppen fram till 17:e januari 2023.

Ett första antagningsbesked skickas dagarna innan midsommar. För senare inkomna anmälningar skickas antagningsbesked rullande (främst i början på augusti).

Läs mer på kursens hemsida https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Skolan kan intyga att studierna genomförs, ge meriterande kursintyg och möjlighet att söka studiemedel via CSN. För dig som söker studiemedel via CSN räknas varje kurs som 50% studier under 16 veckor. För mer information vad som gäller specifikt för dig och din studiesituation se vidare på http://www.csn.se/komv-folkh-gymn 

Att du som deltagare överlåter dig till folkhögskolestudier skapar drivkraft att även klara studiemoment som bjuder på visst motstånd. Det är ofta dessa moment våra deltagaren efteråt kan se att hon lärt sig mest av.

Observera att viss kunskap och datorvana krävs då kursen förs helt på distans vilket innebär att det är via mail och webbmöten som du kommer har kontakt med andra kursdeltagare och din studieledare. Så för att kunna ta del av utbildningen krävs att du som student har tillgång till en någorlunda modern dator, fast uppkoppling, inbyggd webbkamera samt ett USB headset.

Läs mer på kursens hemsida 
https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.hyllieparkfolkhogskola.se/bibelskola-nara

Hyllie Park folkhögskola

Hyllie Park Folkhögskola vill ge dig en utbildning som höjer livskvalitén genom teoretiska studier, skapande, mångkulturella möten och gemensamt sökande kring frågorna om livet, människan och samhället. Vi arbetar utifrån en helhetssyn där alla är välkomna. Skolan ligger i ett parkliknande område nära Hyllies nya centrum i Malmö. På området finns också förskola, grundskola, äldreboende och kyrka.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hyllie Park folkhögskola
Elinelundsvägen 55 F
216 23 Malmö

Telefon: 040-37 59 60
E-post: folkhogskola@hylliepark.se
Webbadress: http://www.hyllieparkfolkhogskola.se/