Allmän kurs - Basinriktning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Munka folkhögskola
Plats:
Munka Ljungby - Skåne län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 14 aug 2024 - 3 jun 2025

Kontakt: Lise-Lotte Andersson

Telefon: 0431 - 43 20 10

E-post:
lise.lotte.andersson@munkafolkhogskola.se

Allmän kurs med Basinriktning för dig som vill läsa grundläggande och särskild behörighet med extra stöd och handledning.

Allmän kurs med Basinriktning vänder sig till dig som vill läsa in grundläggande och särskild behörighet samt ha möjlighet till extra stöd och handledning. Du får stöd och hjälp med att arbeta med din planering, struktur och koncentrationsförmåga. Utöver detta erbjuds stöd i läs- och skrivträning, studieteknik, användning av hjälpmedel samt extra stöd i kurserna. Undervisningen sker både i grupp och individuellt och anpassas efter behov.

Här läser du de kurser du saknar för grundläggande och särskild behörighet. Du får en individuell studieplan och ett individuellt schema och dessa bygger på vad just du behöver läsa.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med Allmän kurs på Munka folkhögskola är att uppnå grundläggande och särskild behörighet till vidare studier. Våra deltagare ska vara väl förberedda för framtida studier och ha utvecklat sin förmåga att samarbeta såväl vid studier som i arbetslivet.

Utöver detta är målet med Basinriktningen att deltagarna fått kännedom om kompensatoriska hjälpmedel, sin lärstil, studieplanering och struktur och hur detta kan användas för såväl framtida studier som för arbetslivet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.munkafolkhogskola.se/allman-kurs-bas-inriktning/

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln

Munka folkhögskola

Anrika Munka folkhögskola ligger i Munka Ljungby, 8 kilometer öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Vår vision: folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans, präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10
E-post: exp@munkafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.munkafolkhogskola.se/