Munka folkhögskola

 

Anrika Munka folkhögskola ligger sedan mer än 100 år i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne, med närhet till både hav och skog. Kommunikationerna hit är goda med såväl tåg, buss som flyg. Skolan har en filial i Perstorp. Skolans idémässiga profil är hälsa, natur och kultur, vilket präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. Vi har ca 300 långkursdeltagare fördelade på skolan i Munka Ljungby och filialen i Perstorp. I Munka Ljungby erbjuder vi internat med ca 40 platser för dem som vill bo på skolan under läsåret. Vi erbjuder också kortare kvälls- och sommarkurser.

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola vill vara öppen för alla och som ett led i att bli en åretruntverksamhet anordnar vi spännande sommarkurser inom vår profil hälsa, kultur och natur, som ger bildning men som också skapar förutsättningar för intressanta möten. Under din sommarvistelse här erbjuds du boende på skolan och vårt kök serverar god och vällagad mat som tillagas från grunden av bra råvaror, gärna närproducerat och kravmärkt, som ett led i att vi är en hälsofrämjande skola

Välkommen till oss på Munka folkhögskola!

www.munkafolkhogskola.se

Se filmen om Munka folkhögskola här: 

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Några av lokalerna och delar av internatet är tillgängligt för rörelsehindrade. Hörselslingor finns i bibliotek och i en stor möteslokal.

Hitta hit

Postadress:
Munka folkhögskola
Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Telefon: 0431-43 20 10

E-post:
exp@munkafolkhogskola.se

Webbadress:
www.munkafolkhogskola.se

Huvudman:
Föreningen Nordvästra Skånes folkhögskola
http://www.munkafolkhogskola.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 40 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Etableringskurs på folkhögskola

Svenska för invandrare (SFI)