Grafisk design

Ansökan stängd
Skola:
Östra Grevie folkhögskola
Plats:
Vellinge - Skåne län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningen sker efter bedömning av arbetsprover.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: Materialkostnad 1650 kr/termin. Terminsavgift 700 kr/termin (försäkring, gemensamma måltider såsom välkomstfika och jullunch samt kaffe/te/juice i skolans matsal). Teckning och krokikostnad 220 kr/termin.

Kontakt: Daniel Christensen

Telefon: 040-55 62 00

E-post:
daniel.christensen@ostragreviefolkhogskola.com

Grafisk design på Östra Grevie är en utbildning för dig som vill arbeta med grafisk formgivning, design, kommunikation och illustration.

Genom uppgifter, föreläsningar, projektarbeten och workshops hittar du dina intresseområden och utvecklar ditt formspråk. Här undersöker vi grafisk formgivning genom teori och praktiskt utförande och lägger stor vikt ligger vid processarbete och presentation – från idé till resultat.

Grafisk design är en utbildning för dig som vill arbeta med grafisk formgivning och illustration. Genom uppgifter, föreläsningar, projektarbeten och workshops hittar du dina intresseområden och utvecklar dina idéer, formspråk och konstnärlig förmåga. Under utbildningen ges undervisning i den grafiska formgivningens teori och praktik.

Utbildningens första år kretsar kring grundläggande tekniker och arbetssätt och du får prova på olika tekniker och verktyg, i analoga och digitala utföranden. Den kreativa processen är en viktig del av arbetet och du arbetar både självständigt och i grupp, diskussioner mellan lärare och deltagare utgör en viktig del i utbildningen. Uppgifter består både av kortare workshops till projekt som löper under flera veckor. Stor vikt ligger vid processarbete och presentation – från idé till resultat.

Under utbildningens andra valbara år, fokuserar du på dina egna projekt och portfolio. Under denna period har du också möjlighet att genomföra praktik. Gestaltande, illustration och berättande är en stor del av utbildningens inriktning, vi lägger stor vikt vid din individuella utveckling och självständiga arbete.

Efter utbildningen går många av våra deltagare vidare till jobb, eget företagande eller fortsatt utbildning inom grafisk formgivning och illustration.

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. 

Skolan ligger på en stor parktomt i det vackra skånska landskapet i Östra Grevie, Vellinge. Men också närheten till Malmös, Lunds och Köpenhamns kultur- och konstliv är en stor tillgång.

Läs mer om skolan

Postadress:
Östra Grevie folkhögskola
Gamla landsvägen 39, Östra Grevie
235 99 Vellinge

Telefon: 040-55 62 00
E-post: info@ostragreviefolkhogskola.com
Webbadress: http://www.ostragreviefolkhogskola.com/