Socialpedagog – Yrkesutbildning

Ansökan stängd
Skola:
Östra Grevie folkhögskola
Plats:
Vellinge - Skåne län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: • Du ska ha fyllt 23 år. • 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande med behörighet för yrkeshögskola. • Relevant erfarenhet från yrkesområdet. • Du som har praktisk erfarenhet kan söka på reell kompetens och bifoga till din ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024 - 4 jun 2026

Kostnader: Terminskostnad: 700 kr Materialkostnad: 400 kr

Kontakt: Cilla Dahl

Telefon: 0708859130

E-post:
cilla.dahl@ostragreviefolkhogskola.com

Vill du gå en utbildning som gör skillnad i människors liv? Vill du dessutom gå en utbildning med mycket goda anställningsmöjligheter? Då är det här utbildningen för dig!

Som socialpedagog arbetar du med att förbättra livssituationen för människor i alla åldrar. Du arbetar aktivt och professionellt med enskilda individer och grupper och deltar i olika former av förändrings- och behandlingsarbete.

I utbildningen läggs stor vikt vid personlig utveckling och grupprocesser. I vår utbildning arbetar vi processinriktat med erfarenhetsbaserat lärande där teorier och begrepp varvas med reflektion och praktiska övningar, både individuellt och i grupp.

Praktiken utgör en betydande del av utbildningen. Du som deltagare söker din praktikplats själv, men skolan har ett nätverk av arbetsgivare som du kan ta del av.

Det kommer eventuellt också finnas möjlighet att genomföra din praktik utomlands eftersom vi för närvarande ansöker om ett samarbete med Erasmus+!

Samarbetet med arbetlivet under utbildningen är viktigt och första terminen får vi varje vecka besök av företrädare inom yrkesområdet. Vid första terminens uppstart genomför vi en lägerverksamhet där vi praktiskt tillämpar olika kursmoment.

Vi är medlemmar i BALSAM (länk öppnas i ny flik) och arbetar i enlighet med dess utbildningsmål och styrdokument.

Du som har praktisk erfarenhet kan söka utbildningen på reell kompetens– följ instruktionerna i dokumentet ”Validering med reell kompetens” (Öppnas i nytt fönster) och bifoga till din ansökan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När du är färdigutbildad socialpedagog kan du exempelvis arbeta på

  • HVB (Behandlingshem)
  • Öppenvård
  • Skola
  • Socialpsykiatrin
  • Ideella organisationer
  • Kriminalvården
  • SiS (Statens institutionsstyrelse)
På utbildningen pratar vi om djupa saker med varandra. När någon vågade öppna sig så vågade jag det också!

Said, Malin, Albin och Sanna läser till socialpedagoger på Sommenbygdens folkhögskola. Att de fyra klasskamraterna är engagerade i att göra skillnad i samhället finns det inga tvivel om. Och arbetsplatserna och möjligheterna är många.

Läs hela artikeln

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. 

Skolan ligger på en stor parktomt i det vackra skånska landskapet i Östra Grevie, Vellinge. Men också närheten till Malmös, Lunds och Köpenhamns kultur- och konstliv är en stor tillgång.

Läs mer om skolan

Postadress:
Östra Grevie folkhögskola
Gamla landsvägen 39, Östra Grevie
235 99 Vellinge

Telefon: 040-55 62 00
E-post: info@ostragreviefolkhogskola.com
Webbadress: http://www.ostragreviefolkhogskola.com/