Skapa din egen bilderbok Fåtal platser kvar. Först till kvarn...

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Älskar du bilderböcker? Tycker du om att skriva egna berättelser och gillar du att rita? I så fall är detta kursen för dig.  

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 25 jul 2022 - 29 jul 2022

Kostnader: Från 5115:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Under en vecka får du fördjupa dig i bilderboken på ett lekfullt sätt. Du får inspiration att hitta på egna historier, du får verktyg att säkra den dramaturgiska kurvan och du får öva dig på gestaltning och perspektiv.  

Vi kommer utforska hur bild och text samverkar, prova på att rita karaktärer, miljöer och leka med färg och form. Vi utgår alla från vår egen nivå och provar oss fram för att hitta olika uttryck. Framförallt vill vi öppna upp för glädjen till skapandet och låta kursen vara en plats där vi får experimentera, lära av varandra och vara nyfikna.  

Oavsett om du är mest intresserad av att skriva eller illustrera är kursen för dig. Stort fokus läggs nämligen på samspelet mellan text och bild.  

Efter avslutad kurs kommer du ha gott om idéer till nya berättelser samt kunskaper att förvalta dem på bästa sätt.  

Kursledare: Lotte Vikléa (Lannerberth) och Johanna Rehn
Lotte Lannerberth är förutom bilderboksförfattare även lärare och skrivpedagog och hon har hållit i flera skrivarkurser. Hon har skrivit poesi, noveller, romaner och kapitelböcker men har fastnat för bilderboksgenren. Det hon tycker är så bra med bilderboken är att steget från idé till ett första utkast går ganska snabbt. Sen kan man i lugn och ro jobba vidare med historien, för att ge den bästa möjliga uttryck. Man kan jobba med karaktärerna, perspektivet, gestaltningen, dialogen och man kan slipa på dramaturgin och samspelet mellan text och bild.

Läs mer om Lotte Lotte Lannerberth (viklea.se) 

Johanna Rehn är förutom barnboksförfattare och illustratör även bildkonstnär. Hon arbetar i alla format - från stora muralmålningar i akryl till oljemålningar på duk, till små illustrationer i akvarell. Hon har ställt ut sina verk på ett flertal gallerier, framförallt i Sverige. Alla material är spännande och hon får särskilt inspiration från naturen, från livshistorier, och möten med människor och kulturer.  Sedan över tio år tillbaka har hon väglett kurser i bildskapande och älskar det som händer när en grupp börjar inspirera varandra. Hon håller även kurser i yoga och mindfulness och tycker om att se på konsten som en inspiratör till hur vi kan leva våra liv. 

Läs mer om Johanna www.johannarehn.se 

Vi som håller kursen har skapat Leaböckerna tillsammans. Lotte har skrivit och Johanna har illustrerat.  

Material:
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

  

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2022-Skapa-din-egen-bilderbok

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/