Trädgårdsdesign Fåtal platser kvar. Först till kvarn...

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, mån kl 12.00 - fre kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 5 aug 2021

Kostnader: Från 5115:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

En kreativ resa i trädgårdsdesign! Med fokus på formgivning, växter och gröna värden delar kursledarna tips och sin kunskapsbank för att ni ska kunna skapa egna trädgårdsmiljöer att njuta av.  

 

 

Häng med oss på en kreativ resa i trädgårdsdesign! Med fokus på formgivning, trädgårds stilar och gröna värden delar vi med oss av våra tips och vår kunskapsbank för att ni ska få inspiration och verktyg att efter denna vecka kunna skapa egna trädgårdsmiljöer att njuta av.     

Välkommen till en vecka fylld av trädgårdsdesign!
Fem fullmatade dagar med föreläsningar och workshops om trädgårdsdesign ur olika aspekter, som trädgårds stilar och trender, rumsskapande och växtkomposition. 

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på trädgård och trädgårdsplanering, och som vill ha grundläggande kunskaper i att skapa en inspirerande trädgårdsmiljö.

För dig som är intresserad av och nyfiken på trädgård, växter, färg & form och design och vill veta mer.   

Vi kombinerar föreläsningar med praktiska övningar, lustfyllda trädgårdsbilder och grupparbeten. Under de praktiska övningarna jobbar vi med olika delar i en trädgård som vi presenterar. 
Vi kommer att röra oss ute bland trädgårdsmiljöer och planteringar. 
Allt för att ge tankemässiga verktyg och handfasta råd om att designa en grön miljö.

Vi önskar dig varmt välkommen till en spännande vecka som sätter fart på dina egna tankar, idéer och din kreativitet, en vecka som är full av trädgårdslust!  

Kursen kräver inga förkunskaper. Vi eftersträvar att anpassa nivån efter deltagarnas förutsättningar.

Kursledare:
Therese Hjalmarsson och Malin Hirdman från Skärpa Studio i Lund

Therése Hjalmarsson och Malin Hirdman är två av fyra delägare i Skärpa studio AB, en trädgårdsstudio med kontor och showroom i centrala Lund. Studion startades december 2018 då de såg ett behov av fördjupad växtkännedom och ett bättre användande av växter och ytor, både offentligt och privat. Sedan dess har många trädgårdar och parker passerat deras ritbord och trots att växtintresset även är deras största fritidsintresse så tröttnar de inte på det gröna. 
 
Therése har en förkärlek till att testa nya växtkombination och utforska kluriga växtförhållanden, det finns en växt för varje yta. Hon älskar också sin kompost som hon anser vara trädgårdens hjärta. Malins specialintresse är platsen och dess påverkan på oss. Malins styrka är också olika växtkombinationer för speciella lägen och jordtyper. 
Båda har under sina år arbetat med undervisning på olika sätt och på olika utbildningssäten runt om i Skåne och Sydvästsverige. Alltid med med någon form av trädgård som utgångspunkt.
 
Läs mer om Therese och Malin:
https://skarpastudio.se
 
Material:
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2022-Trädgårdsdesign

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/