Skrivarlinjen - Påbyggnadsåret

Profilkurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  17 apr 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Påbyggnadsåret är öppet för dig som läst Skrivarlinjens första år eller motsvarande utbildning på annan folkhögskola eller universitet, och som vill arbeta med att färdigställa ett skönlitterärt manus

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska vara minst 18 år gammal och ha gått skrivarlinjen årskurs 1 eller annan motsvarande utbildning på annan folkhögskola eller universitet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: För material m.m. utgår en kostnad. För mer information om denna besök skolans hemsida.

Kontakt: Niklas Åkesson

Telefon: 0411-55 89 25

E-post:
niklas.akesson@skurupsfolkhogskola.se

Undervisningen bygger på ett aktivt deltagande samt ett självständigt skrivande och läsande. Målet är att skapa ett personligt förhållningssätt till texten, öka den stilistiska medvetenheten och knyta litteraturen närmare det egna skrivandet.

Undervisningen sker i seminarieform, med träffar varannan eller var tredje vecka. Däremellan bedrivs undervisningen på distans. Stor vikt läggs vid enskild lärarledd handledning. Vid författarbesök vitaliseras textsamtalet ytterligare.

Utbildningsmoment

 • Individuellt Skrivprojekt med Handledning
 • Litterär Orientering
 • Textseminarium
 • Skrivandet och Offentlighet

 

Välkommen att söka hos oss!

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln