Yinyoga med skogsbad Fåtal platser kvar! Först till kvarn...

Ansökan stängd
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, måndag kl 12.00 - fredag kl 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2023 - 21 jul 2023

Kostnader: Från 5365:- (inkl. kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Vill du ägna en sommarvecka åt hållbar hälsa, skön återhämtning och fina naturupplevelser?

Här får du möjlighet att praktisera Yinyoga varje dag samt även möta andra lugna yogaformer såsom Restorative yoga, Yoga Nidra och Hatha yoga. 

 I Yinyoga placerar vi kroppen i sittande och liggande positioner och stannar i flera minuter. Det är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. Musik, inspirerande ord, guidade meditationer och tid i tystnad förstärker upplevelsen av att komma i kontakt med sig själv.

Vi kommer också att skogsbada ute i den vackra naturen runt Svaneholms slott, 3 km från Folkhögskolan Om vädret tillåter kommer vi att vara utomhus en och en halv dag under kursveckan och då även äta våra måltider utomhus.

Skogsbad handlar om att uppleva naturen i närvaro med alla sina sinnen. Studier från främst Japan visar på goda fysiologiska och psykologiska effekter på hälsa och välbefinnande när vi utövar skogsbad. Vi rör oss långsamt och i tystnad och när vi stannar guidar jag i olika övningar. Det blir mjuka rörelser, andningsövningar och mindfulness-övningar där vi fokuserar på intrycken från våra olika sinnen. Vi kommer att strosa runt, sitta med ryggen mot ett träd och ligga på rygg i mossan. Helt kravlöst och alldeles naturligt. 

Det blir en vecka för både kropp och själ, där du bjuds in till att hitta en ökad känsla av närvaro,  medvetenhet och klarhet.  
Välkommen hem till dig själv!

Kursledare Lise-Lotte Johansson, Utbildare, inspiratör, yogalärare och processledare. Har lång chefserfarenhet från förskola och skola, magisterexamen i pedagogiskt arbete, är ICF-certifierad coach, mindfulnessinstruktör och skogsbadsinstruktör. Driver numera Vigenstorp Yoga & Mindfulness på sin gård i norra Skåne.  

Läs mer om Lise-Lotte www.larprocesser.se

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2023-Yinyoga-med-skogsbad

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/