Komponera i färg och form med akvarell Kursen är fulltecknad. Vill du stå på reservlista? Kontakta oss!

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar, mån 12.00 - fre 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 jul 2024 - 12 jul 2024

Kostnader: från 5635:- (inkl kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 - 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Med utgångspunkt i akvarelltekniken och med hjälp av lekfulla övningar i bildanalys utvecklar vi vårt seende. Vi kommer att undersöka hur balans mellan kontraster skapar spänning och harmoni. 

Vad gör en bra bild? Hur hittar man färger och former som gör bilden intressant? Genom övningar i att se och analys av motivet fördjupar vi oss i hur man komponerar med hjälp av färg och form så att vi får en intressant bild oavsett om abstrakt eller föreställande.

Penselföring och formspråk är faktorer som är minst lika betydelsefulla som trogenhet mot det avbildade motivet. Genom att analysera olika bildbyggnadsstrategier och kompositionslagar så skapar vi verktyg som gör det möjligt för oss att helt frigöra oss från motivet och skapa våra egna inre världar.

Utöver detta kommer vi att fördjupa oss i färglära och vidga vår förståelse för kontrasternas betydelse. Vi kommer också träna oss i intuitivt måleri där vi gör oss lyhörda för vad bilden kräver. Kursen passar dig som har tidigare erfarenhet av målning men vill ta ett steg vidare bort från det rena avbildandet.

Kursledare Johan Ramberg är konstnär och en erfaren kursledare i akvarell som har hållit kurser i egen regi sedan 2003 i sin ateljé i Malmö. Han är mycket uppskattad av sina elever för sina djupa kunskaper i akvarelltekniken och sin tydliga pedagogik. Han har även gett ut böckerna ”Akvarell: Lekfulla övningar – kreativa insikter” och ”Akvarell: Vattendansen och det intuitiva måleriet”.

Johan har haft flera separatutställningar runt om i Skåne. Man kan göra ett ateljébesök hos Johan på hörnet Sturegatan / Kungsgatan i Malmö. Du kan läsa mer om Johan Ramberg på hans hemsida.

Läs mer om Johan www.johan-ramberg.com.

Material: Kursdeltagare tar själva med sitt material. Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/