Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
1-2 terminer
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
5 juni 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Fyllt 18år vid kursstart, samt projektidé

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: För frilanskontor, resor, studiematerial m.m. utgår en kostnad. För mer information om denna besök skolans hemsida.

Kontakt: Brita Björs

E-post:
brita.bjors@skurupsfolkhogskola.se

Hur gör man egentligen för att kunna överleva som kulturarbetare? Och vad krävs för att gå från världens bästa idé till projekt och verklighet?

På Kulturprojektkursen hittar du en trygg och kreativ miljö där du kan testa dina idéer, bygga nätverk och lära i mötet med andra i samma situation. Du får också verktyg som gör att du bättre kan hantera livet som kulturarbetare där du ofta får vara din egen formgivare, fotograf, PR-strateg, konstnärlig ledare och bokförare. Kursen är en heltidsutbildning som ges på halvdistans med lokaler i Malmö, vilket innebär att vi har undervisning tre dagar varannan vecka, däremellan handledning, projektuppdatering, ämnesgrupper och eget arbete.

Låt inget stå i din väg

Förmågan att lyckas beror också på vilka förutsättningar man haft i livet, yttre omständigheter och det egna självförtroendet. Kultur är till för alla och därför jobbar vi aktivt på att få en bred representation där alla kan känna sig välkomna. Hos oss hittar du en snäll och kreativ miljö som tror på dig, utmanar dig och ger dig professionella tips och praktisk kunskap. Allt är möjligt om du vågar och är beredd att kämpa. Kulturprojektkursen  läses terminsvis, men de flesta väljer att läsa två terminer och gå hela läsåret (vilket vi rekommenderar).

Våra lärare;

Brita Björs

Cecilia Nordlund

Ulf Svenning

Gästlärare;

Förutom våra ordinarie lärare bjuder vi också in gästlärare. Här är exempel på gäster som våra deltagare har mött genom åren:

Anders Hallberg, Carl Johan Folkesson, Caroline Drab, Christofer Nilsson, Helena Röhr, Inge Peterson-Lindbäck, Ioana Cojocariu, Isabel Lindström Alvarez, Jennie Kastberg, Marcus Bader, Peter Jonasson, Pär Sähtil, Sousou Cissoko, Thom Kiraly, Valle Westesson mfl.

Vill du ge dig själv chansen att göra det du drömmer om?

Då är du välkommen till oss!

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.skurupsfolkhogskola.se/Utbildningar/Kulturprojektutbildningarna

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/