Skrivprocess Kursen är fulltecknad. Vill du stå på reservlista? Kontakta oss!

Sommar/helg/veckokurs Skurups folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar, från måndag 12.00 - fredag 15.00
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vad är din idé? Vilket språk, stil vill du använda? Hur ta sig vidare till nästa steg? Utveckla ditt manus tillsammans med författaren Susanna Alakoski.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: från 5635:- (inkl kost och logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411-558910

E-post:
somarkorser@skurupsfolkhogskola.se

Välkommen till en spännande kurs i skrivprocess där övningar och samtal kopplas direkt till ditt manus.


Författaren Susanna Alakoski har givit skrivkurser både i Sverige, utomlands och på universitet. Med denna kurs vänder hon sig till dig som kommit en bit med din text och vill komma vidare i skrivprocessen. Du får gärna ha gått skrivkurs förut, men det är inget krav. Som deltagare kommer du att bemötas individuellt och utifrån den nivå du befinner dig på. Till kursen ska du ta med det prosamanus du vill utveckla. 
Kursveckan inleds med gemensam lunch, genomgång av kursen samt presentation av kursdeltagarna. Susanna Alakoski kommer att tala om skrivprocess, litterära genrer, om språk, idé, ämnes- och stilval. Andra moment som ingår är t.ex. att samla ett material, arbeta med flera projekt, planera en plot och skapa en dramatisk kurva. Samtalen under kursen kommer i hög grad att utgå från deltagarnas egna frågeställningar och övningarna vara kopplade till dessa.

Vad är skrivprocess?
Om jag kör fast, hur gör jag?
Hur tar jag ett manus vidare till nästa steg?

Varje eftermiddag och kväll finns utrymme för skriv – och tänktid.

Kursledare Susanna Alakoski gjorde författardebut romanen Svinalängorna (Augustpriset 2006) som blev både pjäs och film. Sedan dess har Alakoski skrivit flera romaner och varit redaktör för ett flertal uppmärksammade antologier, barnböcker och två dagboksessäer, Oktober i Fattigsverige (2012) och April i Anhörigsverige (2015). Den sistnämnda sattes upp som pjäs på Stockholms Stadsteater. Alakoski utsågs 2021 till den första innehavaren av professuren i Moa Martinssons namn vid Linköpings universitet. Alakoski är aktuell med Dotterdottern, del tre i en historisk romansvit om fyra romaner som hanterar bl.a kvinno- och textilindustrihistoria. 

Läs mer om Susanna Alakoski: susannaalakoski.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sommar.skurupsfolkhogskola.se/Kursutbud/2024-Skrivprocess

Fler kurser inom: Skriva Prosa Manus Dramatik

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln