Trädgårdsdesign Växtkomposition

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Skurups folkhögskola
Plats:
Skurup - Skåne län
Längd:
5 dagar mån 12.00 - fre 15.00
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: från 5 635:- (inkl kost & logi)

Kontakt: Ulla Lannér

Telefon: 0411 55 89 10

E-post:
sommarkurser@skurupsfolkhogskola.se

Trädgårdsdesign Växtkomposition - att måla med växter utifrån platsens förutsättningar!

Välkommen till fem dagars djupdykning i växternas värld!

Under veckan kombineras föreläsningar med både utflykt och workshops där vi utforskar växtkompositionens många olika aspekter: Årstidsvariation, Formspråk, Växtförståelse och mycket mer. Vår metod utgår från hållbarhetsaspekten att välja rätt växter för platsens förutsättningar.

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på hur vi man kan förstärka intryck och skapa trädgårdsupplevelser med hjälp av växter samt hur man på ett långsiktigt hållbart sätt väljer växter till sin trädgård.

Kursen kräver inga förkunskaper. Vi eftersträvar att anpassa nivån efter deltagarnas förutsättningar. OBS, du behöver inte kunna ”rita fint” för att gå denna kurs.

Kursledare Malin Hirdman och Therése Hjalmarsson
Trädgårdsdesign med Skärpa Studio!Välkomna att utforska grunderna för trädgårdsdesign med oss! I våra kurser fördjupar vi oss i hur vi kan arbeta med naturens och platsens förutsättningar för att skapa en trädgård där både människor och växter trivs.

Therése Hjalmarsson och Malin Hirdman är två av fyra delägare i Skärpa studio AB, en trädgårdsstudio med kontor och showroom i centrala Lund. Studion startades december 2018 då de såg ett behov av fördjupad växtkännedom och ett bättre användande av växter och ytor, både offentligt och privat. Sedan dess har många trädgårdar och parker passerat deras ritbord och trots att växter även är deras största fritidsintresse så tröttnar de inte på det gröna.
Therése specialintresse är att utforska kluriga växtkombinationer som ska klara kommande klimatförändringar. Hon älskar också sin kompost som hon anser vara trädgårdens hjärta.
Malin brinner för fenomenet plats och dess påverkan på oss människor. Hon gillar även att utforska landskapets olika naturtyper med dess myllrande växt- och djurliv.
Både Malin och Therése har genom åren arbetat med undervisning på olika sätt och på olika utbildningssäten runt om i Skåne och Sydvästsverige. Alltid med med växter och den mänskliga skalan som utgångspunkt.

Läs mer om Therése och Malin: https://skarpastudio.se

Material att ta med:
Blyertspenna & suddgummi.
Block för anteckningar och reflektion.
Kamera (mobiltelefonens kamera tex) för att lätt kunna dokumentera allt vi upplever.
En av dagarna gör vi en utflykt. Ta med kläder/ skor som tål väder.

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skurups folkhögskola
Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

Telefon: 0411-558900
E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.skurupsfolkhogskola.se/