Jazz på Åsa

Sommar/helg/veckokurs Åsa folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  6 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Du spelar ett instrument, har passion för musik och ett hjärta som slår för jazz. Vill du dessutom utveckla din improvisationsförmåga, ska du komma och spela med oss i sommar!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 30 jul 2023 - 4 aug 2023

Kostnader: Boende i enkelrum på internatet kostar 7 000 kronor, inklusive alla måltider. Du betalar en anmälningsavgift på 500 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för måltider 4 600 kronor. Denna kostnad är obligatorisk.

Kontakt: Linn Benediktson

Telefon: 0157-695 08

E-post:
sommarkurser@asafolkhogskola.se

Kursens innehåll:
Jazz på Åsa vänder sig till dig som har erfarenhet av att spela ett instrument och som vill ha en trivsam och skapande sommar.
Här på Åsa har vi gjort allt vi kan komma på för att du ska trivas; äta gott, må bra och inspireras av en lugn och lantlig miljö med närhet till Sörmlands rika utbud av natur och kultur. Vill du koncentrera dig helt på jazzimprovisation har du med denna kurs alla möjligheter!
Under veckan studerar vi afroamerikansk musik i olika stilar och från olika tidsepoker, både genom gehörsinlärning och efter noter. Och så jammar vi på kvällarna, förstås!

Den 29 juli arrangeras Katrineholm Jazz- och Bluesfestival. Din kursledare Ola Halvarsson är en av arrangörerna och vi uppmanar dig att besöka festivalen som en trevlig start på jazzveckan på Åsa. Läs mer om festivalen här. 

Målgrupp för kursen:
Kursen i jazzimprovisation är till för dig som spelat ett tag och vill utveckla din improvisationsförmåga tillsammans med andra.

Tänk på att:
Givetvis tar du med dig ditt instrument!

Om kursledarna:
Ola Halvarsson – träblåsare, arrangör och kursledare. Lärare på Kulturskolan i Katrineholm.
Sven Berggren – trombonist, frilansmusiker, metodik- och jazzensemblelärare vid Musikhögskolan i Stockholm.
Bo Söderberg – slagverkare, lärare vid Musikhögskolan i Stockholm, frilansmusiker.
Petter Carlson Welden – pianist, arrangör och frilansmusiker. Undervisar på Södra Latins musikgymnasium.
Patrik Boman – basist, kompositör, arrangör och producent. Utbildad vid KMH i flera omgångar, bandledare för Patrik Boman Seven Piece Machine och Patrik Boman Ambivalent. Flitigt anlitad basist som spelat med de flesta i branschen.

Kurstid:
Söndag 30 juli till och med fredag 4 augusti 2023.
Första kursdagen börjar med gemensam lunch klockan 12. Sista kursdagen avslutas med lunch cirka klockan 12.
Övriga kursdagar börjar klockan 08.45 och avslutas cirka 20.00.

Kostnad:
Kursen är kostnadsfri.
Boende i enkelrum, inklusive alla måltider under kurstiden, kostar 7 000 kronor.
Vid anmälan betalar du 500 kronor i anmälningsavgift. Önskar du extranatt, det vill säga boende natten före kursstart och/eller natten efter kursens slut, kostar det 450kronor per natt.
Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider 4 600 kronor. Obs! Denna kostnad är obligatorisk oavsett hur du väljer att bo.

Du faktureras under vecka 21 till den mejladress du anger vid anmälan.
Blir kursen inställd får du självklart tillbaka dina pengar. Återbetalning sker även om du lämnar återbud senast 14 dagar före kursstart. Vid senare återbud behöver du uppvisa sjukintyg för att få pengarna tillbaka.
Anmälningsavgiften återbetalas ej vid återbud.

Anmälan:
Sista anmälningsdag är tisdag 16 maj 2023. Anmäl dig här.

Mer info:
Mer om kursen, viktiga praktiska detaljer och information om skolan hittar du via denna länk.
Du är alltid välkommen att höra av dig om du har fler frågor om kursen eller internatboendet. Ring 0157–695 08 eller mejla till: sommarkurser@asafolkhogskola.se.

Åsa folkhögskola

Det hörs, syns och känns att man går på Åsa folkhögskola. Skolan ligger vackert i Sörmland, nära järnvägsknutarna Katrineholm och Flen. Du bor billigt på vårt internat. Åsa är en mötesplats för folk från världens alla hörn. Deltagare med särskilda behov har möjlighet till hjälpmedel. Nästan alla skolans lokaler är anpassade för rörelsehindrade. Ett flertal hörslingor finns.

Läs mer om skolan

Postadress:
Åsa folkhögskola
Åsa folkhögskola
641 64 Sköldinge

Telefon: 0157-695 00 (växel)
E-post: info@asafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.asa.fhsk.se/

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln