Socialpedagogutbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Stensunds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år 4 terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

En eftergymnasial utbildning för dig som vill arbeta med människor i en utsatt livssituation. Litteratur och föreläsningar varvas med övningar som utvecklar förhållningssätt och professionalitet.

 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn med uppnådd grundläggande behörighet till yrkeshögskola, 23 år, 3 års drogfrihet, arbetslivserfarenhet.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2022 - 5 jun 2024

Kostnader: Litteratur,studieresa mm. beräknas till c:a 10 000 kr. Kostnader för mat och logi tillkommer.

Kontakt: Roland Hedman

Telefon: 0156-532 00

E-post:
roland.hedman@stensund.se

Allt socialt förändringsarbete kräver såväl kunskaper som färdigheter. Men det kräver också att du utvecklar ditt personliga sätt att möta människor i olika svåra situationer. Det kan vara barn eller ungdomar, familjer eller vuxna med beroendeproblematik. Du får lära dig att ha samtal med enskilda, grupper, familjer och att arbeta med människors sociala nätverk. Du får också kunskaper om hur man arbetar pedagogiskt i mera praktiskt inriktade verksamheter där människor kan växa. De teoretiska studierna får verklighetsförankring i olika övningar, diskussioner och inte minst LIA-perioden som utgör större delen av termin 3. Ett viktigt fokus i utbildningen är att se människors svårigheter utifrån det sammanhang och de relationer de lever i. Som socialpedagog kan du arbeta i många olika verksamheter. I skolor anställs socialpedagoger för att förstärka elevvården. Inom socialtjänsten ser man socialpedagogernas kompetens i att möta människor i behandling, stöd och förebyggande arbete. Inom HVB-verksamhet för både unga och vuxna har du som socialpedagog en adekvat utbildning. Utbildningen har 7 huvudsakliga ”block” som varvas så att teori och praktiska övningar följer varandra:

- Teoretiska grunder

- Etik -

Samhället och det sociala arbetets organisation

- Målgrupper

- Metoder och förhållningssätt

- Personlig/professionell utveckling

- Yrkeskunskaper

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du får en bred utbildning som är eftertraktad på arbetsmarknaden. Oavsett vilken målgrupp eller verksamhet du väljer att arbeta i, kommer du att ha en god grund att stå på. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://stensund.se/utbildningar/socialpedagog/

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/

På utbildningen pratar vi om djupa saker med varandra. När någon vågade öppna sig så vågade jag det också!

Said, Malin, Albin och Sanna läser till socialpedagoger på Sommenbygdens folkhögskola. Att de fyra klasskamraterna är engagerade i att göra skillnad i samhället finns det inga tvivel om. Och arbetsplatserna och möjligheterna är många.

Läs hela artikeln