Allmän kurs Polisförberedande och Väktare

Ansökan stängd
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Svenskt personnummer, bosatt i Sverige minst fem år, 18 år och ostraffad.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Kurslitteratur, praktikkläder, studiebesök mm. 6000 kr

Kontakt: Tomas Nehrer

Telefon: 0156- 532 00

E-post:
tomas.nehrer@stensund.se

Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med BYA en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare eller söka vidare till Polishögskolan. 

Denna kurs riktar sig till dig som behöver komplettera dina gymnasiekurser för att bli behörig att söka till polisutbildningen. Har du redan gymnasieexamen men vill vara extra förberedd för testerna till polisutbildningen ska du istället söka Polispreparand och väktare.

Den svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Tusentals nya poliser, väktare och ordningsvakter behöver utbildas. Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med bevakningsbranschen en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare för att skaffa den arbetslivserfarenhet som krävs för att söka till polisutbildningen. 

Stensunds folkhögskola organiserar kostnadsfritt hela väktarutbildningen med VU1 (väktargrundutbildning 1), PYT (praktisk yrkesträning) och VU2 (väktargrundutbildning 2) i samarbete med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd) som utfärdar yrkesbevis. Genom fysisk träning och utforskandet av dina styrkor och förbättringsområden på det personliga planet kommer du att vara väl rustad inför din ansökan till polisutbildningen. Eftersom körkort ofta är ett krav för att få anställning som väktare samarbetar Stensunds folkhögskola med en trafikskola i Södertälje så att du kan få rabatterade priser på din körkortsutbildning under tiden du studerar hos oss.  

Hälften av tiden på Allmän kurs Polisförberedande och Väktare ägnas åt gymnasiegemensamma ämnen för att uppnå behörighet att söka till polisutbildningen. Den andra hälften ägnas åt så kallade profilämnen med inslag av bland annat sociologi, psykologi, kriminologi och juridik. Ledarskapsutveckling, första hjälpen och HLR ingår också. 

Dina lärare har bakgrunder inom bland annat försvarsmakten, polismyndigheten, kriminalvården och beteendevetenskapliga områden.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen ger ingen platsgaranti på Polisutbildningen. Men en genomförd kurs stärker chansen att komma in och gör dig mer förberedd att klara polisprogrammets olika moment. Efter avslutad kurs kan du gå direkt ut i arbete som väktare för att skaffa arbetslivserfarenhet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://stensund.se/utbildningar/allman-kurs-polisforberedande-och-vaktare/

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/