Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Stensunds folkhögskola

Skolan är alkoholfri eftersom droger av alla slag hindrar oss från att växa. Istället kan du söka nya utmaningar i gymmet och på klätterväggen, uppleva havet i kajaker och träbåtar och finna nya vänner i cafét. Vi är nyfikna på att träffa dig!

Förutom folkhögskolekurserna som finns på folkhogskola.nu har vi uppdragsutbildningar som Bygg och fastighetslinjen, Etableringskurs på folkhögskola och Svenska från dag 1. Dessutom har vi en fortbildningskurs för yrkesarbetande folk- och världsmusiker.

Välkommen på Öppet Hus 18 maj 2019! Då har du möjlighet att besöka våra olika kurser, träffa lärare och elever, fika, lyssna på musik och se när årets båtbyggarelever sjösätter sina nybyggda båtar. Vill du stanna lite längre och prova på folkhögskolelivet under några dagar är du välkommen på Prova-på-kurs på allmän kurs 2-4 april 2019. Ring skolan för mer info!

Presentationsfilm om Stensunds folkhögskola:

Stensund
619 91 Trosa