Polispreparand med Väktarutbildning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Gymnasieexamen. Svenskt personnummer. Folkbokförd i Sverige minst fem år, 18 år och ostraffad.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 20 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Kurslitteratur, praktikkläder, studiebesök mm. ca 6000 kr

Kontakt: Tomas Nehrer

Telefon: 0156- 532 00

E-post:
tomas.nehrer@stensund.se

Vill du bli polis? Vill du bättra på dina chanser att komma in på polisutbildningen och har gymnasieexamen. Då ska du inte tveka att söka vår polispreparandkurs.

Denna kurs riktar sig till dig som redan har fullständig gymnasiebehörighet. Behöver du komplettera gymnasiekurser för att bli behörig att söka polisutbildningen ska du istället söka Allmän kurs - polisförberedande och väktare.

Den svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Tusentals nya poliser, väktare och ordningsvakter behöver utbildas. Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med bevakningsbranschen en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare för att skaffa den arbetslivserfarenhet som krävs för att söka till polisutbildningen. 

Stensunds folkhögskola organiserar kostnadsfritt hela väktarutbildningen i samarbete med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd). Genom fysisk träning och utforskandet av dina styrkor och förbättringsområden på det personliga planet kommer du att vara väl rustad inför din ansökan till polisutbildningen. Eftersom körkort är meriterande för att få anställning som väktare samarbetar Stensunds folkhögskola med en trafikskola i Södertälje så att du kan få rabatterade priser på din körkortsutbildning under tiden du studerar hos oss.  

Hälften av tiden på Polispreparandkursen ägnas åt så kallade profilämnen med inslag av bland annat sociologi, psykologi, kriminologi och juridik, ledarskap, första hjälpen mm. Den andra hälften av tiden ägnas åt mer fysträning, självledarskap, övningar som syftar till att utveckla din kognitiva förmåga, ditt samhälls- och människointresse,  din rättsmedvetenhet och ansvarstagande, din sociala och kommunikativa förmåga mm.

Dina lärare har bakgrunder inom bland annat försvarsmakten, polismyndigheten, kriminalvården och beteendevetenskapliga områden.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen ger ingen platsgaranti på polisutbildningen, men efter avslutad kurs kan du gå direkt ut i arbete som väktare och står väl förberedd inför fortsatta studier på Polishögskolan.

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/