Allmän kurs Polisförberedande och Väktare

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Minst ett års studier på gymnasiet och godkänt i Svenska 1. Svenskt personnummer, folkbokförd i Sverige minst fem år, 18 år och ostraffad.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 20 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Kurslitteratur, praktikkläder, studiebesök mm. 6000 kr

Kontakt: Tomas Nehrer

Telefon: 0156- 532 00

E-post:
tomas.nehrer@stensund.se

Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med bevakningsbranschen en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare eller söka vidare till Polishögskolan. 

Denna kurs riktar sig till dig som behöver komplettera dina gymnasiekurser för att bli behörig att söka till polisutbildningen. Har du redan gymnasieexamen men vill vara extra förberedd för testerna till polisutbildningen ska du istället söka Polispreparand och väktare.

Den svenska säkerhetsbranschen växer snabbt. Tusentals nya poliser, väktare och ordningsvakter behöver utbildas. Stensunds folkhögskola erbjuder i samarbete med bevakningsbranschen en ettårig utbildning efter vilken du kan gå direkt ut i arbete som väktare för att skaffa den arbetslivserfarenhet som krävs för att söka till polisutbildningen. 

Stensunds folkhögskola organiserar kostnadsfritt väktarutbildningen i samarbete med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd). I väktarutbildningen ingår både teoretiska kurser och fem veckors praktik på ett bevakningsföretag.

Genom fysisk träning och utforskandet av dina styrkor och förbättringsområden på det personliga planet kommer du att vara väl rustad inför din ansökan till polisutbildningen. Eftersom körkort är meriterande för att få anställning som väktare samarbetar Stensunds folkhögskola med en trafikskola i Södertälje så att du kan få rabatterade priser på din körkortsutbildning under din studietid.  

Hälften av veckans lektioner ägnar du åt gymnasiegemensamma ämnen för att bli behörig att söka till polisutbildningen. Den andra hälften ägnar du åt profilämnen med inslag av bland annat sociologi, psykologi, kriminologi och juridik. Du får genom dina lärare och inbjudna gäster en ovärderlig inblick i det kompexa polisyrket.

Dina lärare har bakgrund inom bland annat försvarsmakten, polismyndigheten, kriminalvården och beteendevetenskapliga områden.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen ger ingen platsgaranti på Polisutbildningen. Men en genomförd kurs stärker dina chanser att komma in och gör dig mer förberedd att klara polisprogrammets olika moment. Efter avslutad kurs kan du gå direkt ut i arbete som väktare för att skaffa arbetslivserfarenhet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://stensund.se/utbildningar/allman-kurs-polisforberedande-och-vaktare/

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/