Friluftsliv för nybörjare

Sommar/helg/veckokurs Stensunds folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fem dagar
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Är du sugen på att komma ut mer i naturen, men vet inte var du ska börja?

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Helpension med boende, lakan och badlakan 6500 kr.

Kontakt: Stensunds folkhögskola

Telefon: 0156-53200

E-post:
stensund@stensund.se

Vill du hänga med andra friluftsintresserade och lära dig om allt från att packa en ryggsäck för vandring, till att slå läger, paddla kanot och laga mat över öppen eld? Då är den här kursen för dig! 

Under den här veckan kommer du att få djupdyka i olika friluftsfärdigheter och kunskap för att komma närmare naturen. Vi kommer laga mat över öppen eld och på stormkök, hantera yxa och kniv, sätta upp tält och tarp. Du kommer att få prova att paddla kanot och veckan avslutas med en dagsvandring tillsammans på Sörmlandsleden. Mycket av utrustningen vi kommer använda ingår i kursen, men förslag på personlig packlista kommer i samband med anmälan (till exempel lämplig klädsel.

Kursledaren

Kursledaren LovisaJag som leder kursen heter Lovisa Larsson. Jag jobbar som kanotguide, är utbildad säkerhetsinstruktör för kanot, certifierad naturguide och en av lärarna på Stensunds folkhögskolas distanskurs “Natur- och äventyrsguide”. Bortom titlarna är mina favoritdelar i friluftslivet: fikarasten, att glida runt i kanot och långa kvällar vid lägerelden.

Fler kurser inom: Friluftsliv Kanot Vandring Uteliv

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln