Kajak i den sörmländska skärgården v32

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kostnader: Helpension med boende med lakan och badlakan 6500 kr. Har du ingen egen kajak kan du hyra en av skolan för 1500 kr för hela kursen.

Kontakt: Stensunds folkhogskola

Telefon: 0156-53200

E-post:
stensund@stensund.se

 En härlig sommarvecka (v32) i den sörmländska skärgården kommer du att få uppleva kajakpaddling tillsammans med andra kursdeltagare och Kersti Beck Larsson som är en erfaren och kunnig kajaklärare

En kurs för dig som är ovan eller vill bli en tryggare paddlare. Vi kommer att under förmiddagarna hålla oss helt nära skolan då vi övar olika paddeltag, prövar att välta och komma upp i kajaken igen både med hälp av kamrat och själv.

Efter luncherna beger vi oss ut bland öarna i skärgården för att uppleva njutningen av att paddla och komma helt nära naturen. Förutom att träna paddling kommer vi också gå igenom navigation och hur du packar din kajak för en lite längre tur. På fredagsförmiddagen finns möjlighet att examineras på gult eller grönt paddelpass beroende på vilka kunskaper man har fått under veckan.

Kursen ges även vecka 27

Kursledaren
Kursledaren KerstiKersti Beck Larsson, är kursledare för kajakkurserna under sommaren. Kersti är även lärare på Natur- & äventyrsguide kust som är en ettårskurs på Stensund. När Kersti inte är på Stensund guidar hon i Tivedens nationalpark som samarbetspartner till nationalparken och håller kajakkurser i Vätterns norra skärgård. Kersti är också utbildad Certifierad Naturguide och auktoriserad utbildare hos Svenska knaotförbundet. Hållbara naturupplevelser är viktiga för Kersti.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Blivit en tryggare kajakpaddlare och "ryggsäcken" full av upplevelser.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.stensund.se

Fler kurser inom: Kanot Uteliv Motion

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/