Människor som ger och får massage

Ny kurs: Hälsocoach på distans

Nu är vi stolta över att kunna erbjuda vår hälsocoachutbildning även som en halvfartutbildning under fyra terminer.

Nu är vi stolta över att kunna erbjuda vår hälsocoachutbildning även som en halvfartutbildning under fyra terminer. Utbildningen vänder sig till dig som på ett kompetent och inspirerande sätt med fokus på det salutogena vill hälsovägleda människor i olika skeden i livet eller vill utveckla dig själv och investera i din egen hälsa i syfte att inspirera andra.

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva! Alldeles vid havet ligger Stensunds folkhögskola. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa. Skolan är alkohol- och drogfri. Här kan du söka nya utmaningar i gymmet och på klätterväggen, ta en löprunda eller meditativ promenad i de vackra omgivningarna, uppleva havet i kajaker och träbåtar och finna nya vänner i cafét.

Vår hälsocoachutbildning lägger stort fokus på utveckling av en hållbar livsstil; såväl hos dig själv som hos de människor du kommer att möta i din framtida roll som hälsocoach. Utbildningen till hälsocoach på Stensunds folkhögskola på halvfart sker under fyra terminer. Totalt handlar det om tre fysiska träffar per termin. Mellan träffarna på skolan sker all undervisning, grupparbeten och individuella studier via det digitala klassrummet i Google Meet. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Efter fyra terminer på Stensund är du redo att yrkesmässigt coacha människor till en salutogen och hållbar livsstil. Du har kompetens för att möta och kommunicera med människor. Du har redskapen för att på olika sätt väcka nyfikenhet, inspiration, förståelse och intresse för att skapa hälsoutveckling hos individer och grupper. Efter utbildningen har du möjlighet att certifiera dig till personlig tränare, massör och kostrådgivare. Under termin tre kommer du att delta i vår fjäll- och vinterutbildning uppe i vackra Edsåsdalen.

Läs mer om kursen