Hälsoinspiratör - halvfart & distans

Ansökan stängd
Skola:
Stensunds folkhögskola
Plats:
Trosa - Södermanlands län
Längd:
2 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymnasium eller motsvarande (yrkeshögskolans grundläggande behörighet räcker)

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 20 dec 2024

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kostnader: Litteratur, studiebesök, vinterutbildning etc. beräknas kosta ca 10 000 kr. Kostnad för kost och logi tillkommer.

Kontakt: Cecilia Razai

Telefon: 0156-532 00

E-post:
cecilia.razai@stensund.se

Älskar du träning? Är du intresserad av hälsa? Vill du ha ditt intresse som yrke? Söker du ett framtidsyrke inom den snabbast växande branschen? Nu kan du göra det på halvfart under fyra terminer.

Nu är vi stolta över att kunna erbjuda en hälsoinspiratörutbildning som en halvfartutbildning under fyra terminer. Utbildningen vänder sig till dig som på ett kompetent och inspirerande sätt med fokus på det salutogena vill hälsovägleda människor i olika skeden i livet eller vill utveckla dig själv och investera i din egen hälsa i syfte att inspirera andra. Vår hälsoinspiratörutbildning lägger stort fokus på utveckling av en hållbar livsstil såväl hos dig själv som för de människor du kommer att möta i din framtida hälsocoachande roll.

Utbildningen till hälsoinspiratör och hälsofrämjande coach på Stensunds folkhögskola ges under fyra terminer på halvfart d.v.s. på 50% inklusive tre fysiska träffar per termin.

Kursen startar med en närträff den 11 januari till den 14 januari 2023 och sker på plats på Stensunds folkhögskola utanför Trosa. Ytterligare två fysiska träffar sker under vårterminen
20 - 23 mars samt 24 - 27 maj . Mellan träffarna på skolan sker all undervisning, grupparbeten och individuella studier via det digitala klassrummet i Google Meet. Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Efter fyra terminer på Stensund är du redo att yrkesmässigt coacha människor till en salutogen och hållbar livsstil. Du har kompetens för att möta och kommunicera med människor. Du har redskapen för att på olika sätt väcka nyfikenhet, inspiration, förståelse och intresse för att skapa hälsoutveckling hos individer och grupper. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att leda och coacha andra människor i olika former av träning inom såväl konditionsidrotter, styrketräning samt friluftsaktiviteter med naturen som betydelsefull arena samt coacha människor till att hitta hållbara och friska verktyg.

I kursen ingår: Kommunikation, hälsopedagogik, anatomi/fysiologi och träningslära, kostrådgivning, metodik och pedagogik i friluftsliv och många olika former av träning för att utveckla kompetens inom PT, massage och stresshantering med olika livsstilsverktyg. Dessutom får du träna på att planera, arrangera och genomföra hälsoprojekt och friskvårdsaktiviteter. Under termin tre kommer du att delta i vår fjäll- och vinterutbildning uppe i vackra Edsåsdalen.

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensunds folkhögskola. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa. Skolan är alkohol- och drogfri. Istället kan du söka nya utmaningar i gymmet och på klätterväggen, ta en löprunda eller meditativ promenad i de vackra omgivningarna, uppleva havet i kajaker och träbåtar och finna nya vänner i cafét. Vi är nyfikna på att träffa just dig.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad och godkänd utbildning kan du träna/instruera/coacha andra individer inom bl a följande områden:

- Konditionsträning
- Funktionell träning/stabilitetsträning
- Styrketräning och rörlighetsträning
- Yoga (yogainstruktör och TajiQigonginstruktör) stresshantering samt vikten av återhämtning

 

Med reservation för eventuella förändringar i utbildningens innehåll.

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln

Stensunds folkhögskola

Stensund är inte bara en skola - det är ett sätt att leva. Alldeles vid havet, på pendlingsavstånd från storstaden (50 min söder om Stockholm), ligger Stensund. Vi är ett "växthus för människor" där funderande, tjärdoftande, debatterande, sprattlande, skrattande människor möts och hjälper varandra att växa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Stensunds folkhögskola
Stensund
619 91 Trosa

Besöksadress: Stensund

Telefon: 0156-532 00
E-post: stensund@stensund.se
Webbadress: http://www.stensund.se/