Allmän kurs i Haninge

Behörighetsgivande kurs Alma folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs passar dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg och är ett alternativ till Komvux. Hos oss studerar du 1-3 år beroende på tidigare studier, behörigheter och arbetslivserfarenhet.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Komplett ansökan inklusive personbevis och senaste skolbetyg. Intervju, godkänd grundskola, helst 1 års gymnasium eller arbetslivserfarenhet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 26 maj 2023

Plats för kursen: Kursen är förlagd till Alma folkhögskolas filial i Handenterminalen i Haningen.

Kostnader: 800 kr sätts in på skolans konto för att bekräfta plats. Kostnaderna täcker bl.a kopiering, försäkring och gemensamma aktiviteter på skolan.

Kontakt: Simon Bjerkhaug

Telefon: 072-1584176

E-post:
simon.bjerkhaug@almafolkhogskola.se

Du kanske inte har slutfört gymnasiet men vill komma vidare nu tillsammans med andra. Du arbetar med din personliga utveckling samtidigt som du studerar ämnen för grundläggande behörighet: engelska 5+6, svenska 1+2+3, samhällskunskap 1b, religion 1b, naturkunskap 1b, historia 1b och matematik 1. Det finns möjlighet att läsa vissa kurser för ytterligare särskilda behörigheter som till exempel mer matte. En förutsättning för att behörighet och studieomdöme ska ges är minst 80% närvaro.

Utöver arbetet med behörigheter, arbetar du med att hitta fokus för det du ska göra efter avslutad kurs.

Du har möjlighet att testa dina gränser genom val av ämne och fördjupning i detta, redovisningsmetoder och ansvarstagande.

Både dina ämneskunskaper och din studieteknik vidareutvecklas så att du är förberedd för studier på universitet, högskola eller yrkesutbildningar.

Ansökan
Efter det att vi tagit emot fullständig ansökan med personbevis och senaste skolbetyg kallar vi till intervju/samtal då du har möjlighet att titta på våra lokaler och ställa frågor till kursansvarig.

Kostnader
Administrativ avgift 1 000 kr/termin. I den ingår olycksfallsförsäkring, kopiering och gemensamma aktiviteter på skolan. Därutöver tillkommer kostnader för kurslitteratur och ev. studieresa.

För ytterligare information om skolan hänvisar vi till Simon Bjerkhaug 072-158 41 76, e-post: simon.bjerkhaug@almafolkhogskola.se 

Ladda ner broschyren om Allmän kurs här >>

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren är bättre förberedd för högskolestudier eller arbetsliv. Deltagaren känner sig själv bättre, har stärkt sitt självförtroende samt fått kunskaper och erfarenhet av möten med andra människor. "Nog finns det mål och mening med vår färd - men det är vägen, som är mödan värd" (Karin Boye).

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.alma.fhsk.se/skolan/kurser/allman-kurs/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Alma folkhögskola

Alma folkhögskola erbjuder en inspirerande studiemiljö för vuxna. Vi erbjuder heltidskurser för dig som saknar grundskola eller gymnasiebehörigheter. Kursen som riktar sig till personer med afasi är framtagen för att utveckla kommunikationen i relation till omvärlden. Skolan är centralt belägen i Liljeholmen, Stockholm. Vi har även en filial i Haninge vid Handens pendeltågsstation.

Läs mer om skolan

Postadress:
Alma folkhögskola
Box 47 099
100 74 Stockholm

Besöksadress: Mejerivägen 9

Telefon: 072 158 41 00
E-post: info@almafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.alma.fhsk.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln