Kurs för personer med afasi

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Alma folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
75%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagningsvillkor: du har en dokumenterad expressiv afasidiagnos, du har varit på intervju, samt du har skrivit ut, fyllt i och skickat till oss ansökan. Löpande antagning.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: 750 kr sätts in på skolans bankgiro 660-0852 för att bekräfta plats. Man kan även swisha: 123-136223. Glöm inte att skriva namn och kurs i meddelandefältet. Kostnaderna täcker bl.a. kopiering, försäkring och gemensamma aktiviteter på skolan.

Kontakt: Cristina Adriana Negutz

Telefon: 072-1584155

E-post:
cristina.negutz@almafolkhogskola.se

Alma folkhögskola erbjuder dig som har afasi möjligheten att träna din språkliga förmåga, din sociala förmåga och att få bättre förståelse för och mer kunskap om din funktionsnedsättning.

Sedan 1986 erbjuder Alma folkhögskola Kurs för personer med afasi, en särskild utbildning för personer med förvärvade hjärnskador. Denna utbildning är godkänd av Folkbildningsrådet, samt SPSM (Specialpedagogiska skolmyndigheten).

Du som har afasi får möjlighet att träna din språkliga förmåga, din sociala förmåga, samt få bättre förståelse för och mer kunskap om din funktionsnedsättning.

      Vi står för alla människors lika värde och här bemöts alla med respekt. Vi tror på att mångfald berikar. Vi tror att lärande bör präglas av öppenhet, nyfikenhet och engagemang. Alma folkhögskolas pedagogik bygger på att deltagarna tar ansvar och är aktiva.

      Kurs för personer med afasi är en folkhögskolekurs där ansvarig lärare i samråd med deltagaren sätter upp individuella mål och lägger upp en individuell studieplan. Du, som deltagare, är aktiv i din roll, är delaktig i skolans aktiviteter, samt följer skolans regler och värderingar.

      Kursens vision är att alla deltagare ska utvecklas och stärkas i sin roll som självständiga, aktiva medborgare som kan bidra till ett starkare civilsamhälle.

Mål med utbildningen:
– under ledning av erfarna lärare får deltagarna verktyg och kunskap till att förbättra och återerövra sin kommunikationsförmåga efter stroken
– utbildningen leder till att deltagarna stärks i sin roll som aktiva samhällsmedborgare
– utbildningen leder till att deltagarna får bättre förståelse och kunskap om sin funktionsnedsättning
– efter avslutad utbildning har deltagarna fått verktyg för en bättre livskvalité med större möjlighet att eventuellt gå vidare till arbete eller studier

Studietakt: 75 %

Viktig information: För att kunna delta i kursens alla moment så vill vi att du har ordnat dina transportmöjligheter i fall du inte kan åka med kollektivtrafiken, dvs. du har fått beviljat färdtjänst innan kursstart.

För mer information, kontakta kursansvarig lärare, Cristina Adriana Negutz, mobilnr. 0721584155, e-post: cristina.negutz@almafolkhogskola.se

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://www.alma.fhsk.se/skolan/kurser/kfpma/

Fler kurser inom: Övrigt Afasi

Alma folkhögskola

Alma folkhögskola erbjuder en inspirerande studiemiljö för vuxna. Vi erbjuder heltidskurser för dig som saknar grundskola eller gymnasiebehörigheter. Kursen som riktar sig till personer med afasi är framtagen för att utveckla kommunikationen i relation till omvärlden. Skolan är centralt belägen i Liljeholmen, Stockholm. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Alma folkhögskola
Mejerivägen 9
11761 Stockholm

Besöksadress: Mejerivägen 9

Telefon: 072 158 41 00
E-post: info@almafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.alma.fhsk.se/