Allmän kurs – kvinnokursen

Ansökan stängd
Skola:
Botkyrka folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 1200 kronor/termin (inkl. försäkring, tillgång till internet, ChromeBook, utskrifter, kurslitteratur, studiebesök med mera)

Kontakt: Nevert Schmidt

E-post:
nevert.schmidt@botkyrkafolkhogskola.org

Den här kursen är för dig som inte har svenska som förstaspråk men vill utveckla ditt språk i tal och skrift. Du får lyssna till och prata svenska. Vi skriver och läser också.

 

Kvinnokursen utgör parallellt med Svenska och textil och Vardagssvenska det första av tre år på Allmän kurs på grundskolenivå. Dessa följs av Basåret som ett andra år och Språkåret samt Svenska i butik som ett tredje och sista år. De tre åren bygger på varandra och deltagare som söker till Allmän kurs grund på Botkyrka folkhögskola börjar på det första, andra eller tredje året beroende på skolbakgrund och förkunskaper. Efter avslutad utbildning på grundskolenivå är målet att deltagaren ska vara redo att läsa vidare på gymnasial nivå, till exempel en gymnasial yrkesutbildning eller Allmän kurs gymnasium på folkhögskola.

Kvinnokursen vänder sig till deltagare som har svenska som andraspråk och vill utveckla sin svenska i tal och skrift. Språkstudierna förmedlar samtidigt med språkinlärning också samhälls- och omvärldskunskap. Här läser man också matematik och har möjlighet att välja till engelska. På Kvinnokursen möts deltagare med olika erfarenheter och bakgrund till exempel ålder, kultur och språk. Mångfalden är en tillgång där alla bidrar i lärprocesserna. Gemensamma temadagar, friluftsdagar och föreläsningar förekommer med andra kurser på skolan. Kvinnokursen är på grundskolenivå eller motsvarande och erbjuder 30 lektionstimmar/vecka.

Kursen ger rätt till studiemedel på 75%

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • Vara förberedd för fortsatta studier och arbetslivet

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://botkyrkafolkhogskola.org/kvinnokursen/

Botkyrka folkhögskola

Botkyrka folkhögskola är en folkhögskola i Norra Botkyrka som genom folkbildning och utbildning skapar möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenhet. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola
Tomtbergavägen 14
145 67 Norsborg

Telefon: 08-534 708 80
E-post: info@botkyrkafolkhogskola.org
Webbadress: http://www.botkyrkafolkhogskola.org/