Allmän kurs, gymnasium

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Botkyrka folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
31 maj 2024

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024

Kostnader: 1200 kr/termin (försäkring, tillgång till internet, chromebook, utskrifter, kurslitteratur, studiebesök mm)

Kontakt: Robert Odén

E-post:
robert.oden@botkyrkafolkhogskola.org

Allmän kurs är för dig som vill studera och bli färdig på gymnasienivå. Du får ökad kunskap om din omvärld, förbättrad studieteknik och behörighet till eftergymnasiala studier.

Allmän kurs är för dig som vill studera och bli färdig på gymnasienivå.

Beroende på vad du vill göra i framtiden så är Allmän kurs ett till tre år i längd. Vill du studera vidare på gymnasial yrkesutbildning krävs ett till två år. Vill du satsa på högskola och universitet krävs sammanlagt tre år. Om du redan läst ett år på gymnasiet kompletterar du med två år hos oss. Har du läst två år tidigare, kompletterar du med ett år hos oss.

På Allmän kurs läser du alla ämnen i mindre grupper utifrån nivå och förkunskaper.
Skolämnen som svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska läses nivågrupperat utifrån den kunskapsnivå där du befinner dig. Du får då möjlighet att klara grundläggande behörighet för vidare studier.

Vad är viktigt för dig att lära mer om? Hur vet vi vad som är sant?
Vi ställer frågor som dessa och ännu fler, diskuterar vad som är sant, ser på saker ur olika perspektiv och prövar många sätt att uttrycka oss på.

I tematiska studier möter du historia, religion, samhällskunskap och naturkunskap som är viktiga och stora ämnen på Allmän kurs. Både arbetssätt och innehåll skiftar under läsåret. På Allmän kurs måste alla vara beredda att samarbeta med olika människor och ta eget ansvar.
Du ska som studerande hos oss kunna läsa på gymnasial nivå och bli klar med olika gymnasiekurser. Men detta är också en skola och en skolform som vill att du ska klara mer än kurser, du ska också få chansen att tänka nytt och stort och lära för hela livet. Vi kallar det folkbildning.
Temadagar och flera andra aktiviteter under läsåret genomförs tillsammans med skolans övriga kurser.

När du är färdig på Allmän kurs så får du ett intyg som ger behörighet att söka utbildningar inom yrkeshögskola, högskola och universitet. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://botkyrkafolkhogskola.org/allman-kurs/

Botkyrka folkhögskola

Botkyrka folkhögskola är en folkhögskola i Norra Botkyrka som genom folkbildning och utbildning skapar möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenhet. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola
Tomtbergavägen 14
145 67 Norsborg

Telefon: 08-534 708 80
E-post: info@botkyrkafolkhogskola.org
Webbadress: http://www.botkyrkafolkhogskola.org/