Skola:
Botkyrka folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
31 maj 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du bör vara klar med SFI D eller har motsvarande kunskaper i svenska.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2024 - 11 jun 2024

Kostnader: Kostnader: 1200 kronor/termin (inklusive försäkring, tillgång till internet, ChromeBook, utskrifter, kurslitteratur, studiebesök med mera)

Kontakt: Nevert Schmidt

E-post:
nevert.schmidt@botkyrkafolkhogskola.org

På kursen svenska i fokus 2 studerar du svenska för att på 1–2 år bli klar med SVA grund. Du får en ökad kunskap om samhället och omvärlden och möjlighet till fortsatta studier. 

 

Den här kursen är för dig som är klar med SFI D eller motsvarande och vill läsa svenska som andraspråk på grundläggande nivå.

Kursen är på grundläggande nivå och vill förbereda dig för arbete eller fortsatta studier. Svenska språket är viktigt i allt vi gör och vi lär oss också om samhället och omvärlden. På den här kursen får du under en termin praktik och butikssvenska en hel dag i veckan samarbete med Hela Människan i Tumba. Den andra terminen läser du yrkessvenska mot vård och omsorg här på skolan den dagen.

Fyra lektioner i veckan kan du välja mellan engelska, bild och hemkunskap. Om du vill studera vidare på gymnasienivå bör du välja engelska. Alla studerande har gemensamma temadagar, friluftsdagar och föreläsningar.

På folkhögskolan möts deltagare med olika erfarenheter och bakgrund. Du möter människor i olika åldrar, med olika kultur och språkkunskaper. Vi tänker att allas kunskaper och livserfarenheter är viktiga. Vi lär oss av varandra på folkhögskolan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs förväntas du ha ökade kunskaper i bland annat svenska, matematik, tema, engelska, yrkesvenska inom vård & omsorg samt butikskunskap. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://botkyrkafolkhogskola.org/basaret/

Botkyrka folkhögskola

Botkyrka folkhögskola är en folkhögskola i Norra Botkyrka som genom folkbildning och utbildning skapar möten mellan människor med olika bakgrund och erfarenhet. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Botkyrka folkhögskola
Tomtbergavägen 14
145 67 Norsborg

Telefon: 08-534 708 80
E-post: info@botkyrkafolkhogskola.org
Webbadress: http://www.botkyrkafolkhogskola.org/