Allmän kurs med musikprofil

Behörighetsgivande kurs Hagabergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

För dig som är klar med grundskolan men har 1 till 3 år kvar av studier på gymnasienivå och är intresserad av musik och scen. Vissa förkunskaper i musik krävs.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år. Om du inte är svensk medborgare ska du ha uppehållstillstånd och goda kunskaper i svenska. Inga förkunskapskrav i musik, men stort intresse och vilja.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: 1 050 kr/termin varav 350 kr används för studiebesök, kostnader för läroböcker/litteratur tillkommer (med reservation för ev. prisändringar).

Kontakt: Sofia Holm

Telefon: 08-550 910 05

E-post:
sofia.holm@hagaberg.org

Vill du komplettera gymnasiet och samtidigt ägna nästan halva veckan åt musik? I musikprofilen får du möjlighet att fördjupa dig inom musik och samtidigt läsa in grundläggande behörighet.

Du behöver ha sjungit eller spelat instrument tidigare, men det viktigaste är att du är intresserad av och vill utforska musik. På kursen får du en introduktion i keyboard, gitarr/bas, sång och rytmik. Låtskrivande och digital musikproduktion ingår också.

Tre viktiga mål med kursen är att du:

 • lär dig spela i pop/rockensemble
 • utvecklar din samarbetsförmåga
 • utmanas till att våga prova nya saker!

Vi gör studiebesök och konsertbesök. Vi deltar med sång och spel i skolans många evenemang. Det ger bra scenvana och praktisk erfarenhet.

Kursen ger en bra grund för dig som vill fortsätta ditt musicerande eller studera vidare inom musik. Ett litet test på dina färdigheter i musik kommer genomföras vid intervju.

Skoldagarna
Studierna börjar tidigast kl. 8.45 och slutar senast kl. 15.30.

Grundläggande behörighet
För att få behörighet från folkhögskola krävs 3 fullföljda år eller motsvarande studier på gymnasienivå samt godkänt i de gymnasiegemensamma ämnena. Arbetslivserfarenhet kan ersätta 1 års studier.

Särskild behörighet
Särskild behörighet kan du få om du uppfyller den nivå som krävs och har tillräcklig närvaro. För information om vilka ämnen du kan få särskild behörighet i under kommande läsår, kontakta kursansvarig.

Omdöme - inte betyg
På folkhögskola får du inte betyg i enskilda ämnen. I stället får du ett sammanfattande studieomdöme om din studieförmåga. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger dig möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten.

Drogfritt
På Hagabergs folkhögskola har vi en drogfri miljö. Därför har vi som krav att alla som söker sig till oss är beredda att bidra till detta. Du som haft ett beroende måste ha varit drogfri i minst 1 år för att bli antagen till Allmän kurs.

Prova på Allmän kurs!
Du är välkommen att delta under en dag eller en hel vecka i någon av våra klasser för att känna dig för innan du söker. Kontakta kursansvarig för att anmäla intresse.

Ansökan
Du söker via ett digitalt formulär i SchoolSoft. Där fyller du enkelt i alla uppgifter och bifogar intyg och betyg. Sena ansökningar behandlas endast om det finns platser kvar, i övrigt behandlar vi ansökningar löpande.

Allmänna kostnader
Undervisningen på Hagaberg är avgiftsfri, däremot finns en allmän avgift på 1 050 kr/termin varav 350 kr används för studiebesök.

Boende på internatet
Du kan bo på vårt internat under studietiden, men det finns ett begränsat antal platser. På internatet ingår frukost i månadshyran. Besök vår hemsida för aktuell månadskostnad.

Alla priser med reservation för ev. ändringar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://hagaberg.fhsk.se/folkhogskola/utbildningar-och-kurser/allman-kurs/

Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang – både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Läs mer om skolan

Postadress:
Hagabergs folkhögskola
Box 191 61
152 27 Södertälje

Besöksadress: Erik Dahlbergs väg 60

Telefon: 08-550 910 00
E-post: reception@hagaberg.org
Webbadress: https://hagaberg.fhsk.se/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln