Skola:
Hagabergs folkhögskola
Plats:
Södertälje - Stockholms län
Längd:
Kurslängden avgörs utifrån tidigare studieresultat samt arbetslivserfarenhet
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: I huvudsak avklarade grundskolestudier.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 4 jun 2025

Kostnader: 1 050 kr/termin varav 350 kr används för studiebesök, kostnader för läroböcker/litteratur tillkommer (med reservation för ev. prisändringar).

Kontakt: Sofia Holm

Telefon: 08-550 910 05

E-post:
sofia.holm@hagaberg.org

För dig som har 1 till 4 år kvar av studier på grund- och/eller gymnasienivå. Här får du möjlighet att studera för grundläggande samt särskild behörighet och få en bra grund inför fortsatta studier.

På Allmän kurs kan du få grundläggande samt särskild behörighet. Du väljer själv vad du vill fördjupa dig inom genom att välja en av flera inriktningar.  

Vi erbjuder olika profiler på skolan med inriktning mot kommunikation, ledarskap och globala frågor. Vi har även en musikprofil samt en bild- och formprofil.

För att du ska lyckas med studierna är det viktigt att du har en egen önskan att studera och är beredd att söka kunskap tillsammans med andra.

Skoldagarna
Studierna börjar tidigast kl. 8.45 och slutar senast kl. 15.30.

Grundläggande behörighet
För att få behörighet från folkhögskola krävs 3 fullföljda år eller motsvarande studier på gymnasienivå samt godkänt i de gymnasiegemensamma ämnena. Arbetslivserfarenhet kan ersätta 1 års studier.

Särskild behörighet
Särskild behörighet kan du få om du uppfyller den nivå som krävs och har tillräcklig närvaro. För information om vilka ämnen du kan få särskild behörighet i under kommande läsår kontakta kursansvarig.

Omdöme - inte betyg
På folkhögskola får du inte betyg i enskilda ämnen. I stället får du ett sammanfattande studieomdöme om din studieförmåga. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger dig möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten.

Inträdeskrav
Du ska ha fyllt minst 18 det år kursen börjar. Om du inte är svensk medborgare måste du ha uppehållstillstånd och goda kunskaper i svenska. Du behöver också ha stora delar av grundskolan godkänd.

Drogfritt
På Hagabergs folkhögskola har vi en drogfri miljö. Därför har vi som krav att alla som söker sig till oss är beredda att bidra till detta. Du som haft ett beroende måste ha varit drogfri i minst 1 år för att bli antagen till Allmän kurs.

Prova på Allmän kurs!
Du är välkommen att delta under en dag eller en hel vecka i någon av våra klasser för att känna dig för innan du söker. Kontakta kursansvarig för att anmäla intresse.

Ansökan
Du söker via ett digitalt formulär i SchoolSoft. Där fyller du enkelt i alla uppgifter och bifogar intyg och betyg. Sena ansökningar behandlas om det finns platser kvar, i övrigt behandlar vi ansökningar löpande.

Allmänna kostnader
Undervisningen på Hagaberg är avgiftsfri, däremot finns en allmän avgift på 1 050 kr/termin varav 350 kr används för studiebesök.

Boende på internatet
Du kan bo på vårt internat under studietiden, men det finns ett begränsat antal platser. På internatet ingår frukost i månadshyran. Besök vår hemsida för aktuell månadskostnad.

Alla priser med reservation för ev. prisändringar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hagaberg.fhsk.se/folkhogskola/utbildningar-och-kurser/allman-kurs/

Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang – både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Läs mer om skolan

Postadress:
Hagabergs folkhögskola
Box 191 61
152 27 Södertälje

Besöksadress: Erik Dahlbergs väg 60

Telefon: 08-550 910 00
E-post: reception@hagaberg.org
Webbadress: https://hagaberg.fhsk.se/