Långholmens författarskola Kvinnoliv- skrivarkurs, distans deltid

Ansökan stängd
Skola:
Långholmens folkhögskola
Plats:
Sundbyberg - Stockholms län
Längd:
En termin
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023 - 20 dec 2023

Kostnader: 950 kr.

Kontakt: Ola Lyxell

Telefon: 08-658 16 30

E-post:
info@langholmens.fhsk.se

Författarskolan - Kvinnoliv vänder sig till dig som är intresserad av att skriva skönlitterära texter utifrån erfarenheter av kvinnors liv. Det är ett samarbete med Fredrika Bremer-förbundet.

Författarskolan Kvinnoliv är till för dig som vill skriva och reflektera kring det och de som påverkat kvinnors vardag och makt att forma sina egna liv, för hundra år sedan och fram till idag. Du kommer att få möjlighet att orientera dig i det skönlitterära skrivandets hantverk och att pröva olika stilistiska grepp.
Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter och en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp. Vi lägger upp kursen tillsammans med inslag av eget skrivande, litteratur, författarbesök, kvinnohistoria och textsamtal.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av varandras texter, textsamtal och konstruktiv respons. Vid närträffarna på Långholmens folkhögskola i Sundbyberg behandlas olika kvinnohistoriska teman. Du kommer också få möjlighet att fördjupa ditt eget skrivande i en basgrupp.

Kursen genomförs som ett samarbete mellan Långholmens folkhögskola och Fredrika Bremer-förbundet. Kvinnoliv är en halvfartskurs med närträffar med start augusti 2023. Kursen vänder sig till dig som identifierar dig som kvinna.

Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via e-post samt Google classroom. Vi kommer också att ha fysiska träffar under terminen. Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen. 

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

Som en del av samarbetet med Fredrika Bremer-förbundet har deltagare som passar in på sökkriterierna, möjlighet att söka stipendium som bekostar kursavgiften, med eller utan boende. Detta görs i samband med att du skickar in din ansökan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.lhmfhsk.se/kurser/kvinnoliv/

Fler kurser inom: Skriva Genuskurser Kvinnokurser

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Långholmens folkhögskola

Långholmen folkhögskola ligger sedan våren 2017 i centrala Sundbyberg. Vår skolgård är den vackra Marabouparken och våra lokaler är nya, fräscha och ändamålsenliga. Hos oss kan du läsa klart gymnasiet, studera svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper inom ledarskap, retorik eller skrivande.

Läs mer om skolan

Postadress:
Långholmens folkhögskola
Löfströms Allé 7
172 66 Sundbyberg

Telefon: 08-658 16 30
E-post: info@langholmens.fhsk.se
Webbadress: http://www.lhmfhsk.se/