Allmän kurs - Svenska/svenska som andraspråk på grundläggande nivå

Behörighetsgivande kurs Runö folkhögskola, filial Stockholm
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Bli vän med svenska språket!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Godkänd i SFI C eller motsvarande, intervju och därefter urval om antagning.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 4 jun 2024

Kostnader: En kostnad om 1600 kr tas ut i samband med skolstart. Kostnaden täcker förbrukningsmaterial, utskrifter, kopiering, studiebesök, föredragshållare och gemensamma aktiviteter under hela läsåret

Kontakt: Maria Ljungholm

Telefon: 08-728 57 25

E-post:
maria.ljungholm@runo.se

Vad kursen innehåller:

Huvudämnet i kursen är Svenska/svenska som andraspråk men du läser också grundläggande samhällskunskap och förberedande naturkunskap. Du kan också välja till matematik och engelska på den nivå du behöver och extra stöd i svenska.

Vad vi gör:

Vi arbetar både enskilt och i grupp och du får på många olika sätt visa dina kunskaper, till exempel genom skriftliga inlämningar, diskussioner och muntliga presentationer. Teater, utställningar och egna filmer är andra sätt att redovisa.

Vi har en kursbok i svenska och övar på att läsa, tala, skriva, lyssna och förstå. Du får också träna på att använda datorn och mobilen som hjälp för dina studier och kommunikation.

Förutom arbetet i klassrummet gör vi studiebesök och utflykter runt om i Stockholm. I skolan får du möta författare och spännande föreläsare.

Tider/schema

Vi börjar som tidigast 8:30 och slutarsom senast kl 16. Varje vecka innehåller minst 20 timmar schemalagd tid. Utöver schemat bör du lägga lika mycket tid för  egna studier/uppgifter hemma eller i skolan. Sammalagt ca 40 timmar per vecka

 

Vad kan jag göra efter den här utbildningen?

Efter kursen kan du prata och förstå det svenska språket betydligt bättre. Studierna kan leda till motsvarande grundskolebehörighet. Det betyder att du kan gå vidare och läsa kurser på gymnasienivå.

Du kan söka studiemedel hos csn för att gå denna kurs

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter kursen kan du prata och förstå det svenska språket betydligt bättre. Studierna kan leda till motsvarande grundskolebehörighet. Det betyder att du kan gå vidare och läsa kurser på gymnasienivå.

Runö folkhögskola, filial Stockholm

Runö folkhögskola är en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm. Vi vill förena lokalt och globalt engagemang för en levande demokrati, stärka gemenskapen i en skola där olika människor möts, idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Våra kurser ger dig kunskap genom att studierna kopplas till det samhälle vi lever i. Tiden på vår skola ger möjlighet till nya insikter och personlig utveckling. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Runö folkhögskola, filial Stockholm
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

Telefon: 08-728 57 20
E-post: oden@runo.se
Webbadress: http://www.runofolkhogskola.se/