• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Uttryck din kreativitet!

Crossmedia ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom grafisk form och kommunikation. Kursen är för dig som vill uttrycka dig i text, bild och form!

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 4 jun 2024

Kostnader: 2600 kr i kursmaterialkostnad faktureras i samband med kursstart (täcker studiebesök, föreläsare och förbrukningsmaterial) Kostnad för Adobe CC 175 kr/m tillkommer.

Kontakt: Jakob Ekman

Telefon: 08-728 57 22

E-post:
jakob.ekman@runo.se

Du arbetar bland annat med att skapa tidningar, affischer, broschyrer, foto, illustrationer, film och animationer.
I kursen finns inslag av både digitala och analoga uttrycksformer.

Du får arbeta med programvaror för tryck och digitala medier som Illustrator, Photoshop, Indesign, Animate, Premiere, After Effects. I webbproduktioner arbetar du med Html, Css, WordPress.

Kursen ger dig kunskaper i analys av text och bild samt förståelse för olika kommunikationsprocesser. I projektarbeten skapar vi material för att marknadsföra exempelvis miljö- och samhällsfrågor. Vi gör också produktioner med externa uppdragsgivare.

Du kan använda året till att skapa arbetsprover för att söka vidare till andra design-, konst- eller fotoutbildningar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du efter avslutad kurs har fått en verklighetsförankrad plattform att utgå ifrån samt ett brett kunnande i praktisk och teoretisk grafik. Du har analyserat färdiga produkter och utvecklat ett kritiskt tänkande samt ökat din medvetenhet om mediers utformning och påverkan. Du har fått vida kunskaper i bild och form, layout, grafiska programvaror, samt grundläggande kunskaper i färglära, typografi, tryckteknik och fotografering.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
www.runofolkhogskola.se

Runö folkhögskola, filial Stockholm

Runö folkhögskola är en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm. Vi vill förena lokalt och globalt engagemang för en levande demokrati, stärka gemenskapen i en skola där olika människor möts, idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Våra kurser ger dig kunskap genom att studierna kopplas till det samhälle vi lever i. Tiden på vår skola ger möjlighet till nya insikter och personlig utveckling. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Runö folkhögskola, filial Stockholm
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

Telefon: 08-728 57 20
E-post: oden@runo.se
Webbadress: http://www.runofolkhogskola.se/