Cross media digital produktion - distans

Profilkurs, Distanskurs Runö folkhögskola, filial Stockholm
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 maj -2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kursen för dig som brinner för att uttrycka dig med poddar, vloggar, bild, ljud och film! 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskola eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 4 jun 2024

Träffar:
197 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Kurskostnad 2600kr

Kontakt: Kristen Dean

Telefon: 08-545 417 34

E-post:
kristen.dean@runo.se

Vad kursen innehåller:

Under kursen arbetar du med Audition, WordPress, Premiere, After Effects, Photoshop, Illustrator, Indesign, foto, ljud, film och kommunikation. 

Vad man gör:

Du jobbar med att skapa bland annat webbproduktion, podcast, vlogg, grafisk design, illustration, rörlig grafik, affisch, digital broschyr, portfolio, bild, ljud, film, animation, kommunikation och kampanjer. 

Du lär dig programvaror och annan teknik främst för arbete mot nätbaserade plattformar. I kursen ingår exempelvis att marknadsföra organisationer via sociala medier m.m. Du får även arbeta med projekt som belyser samhällsfrågor.  

Vad kan jag göra efter den här utbildningen?

Många väljer att använda året till att skapa arbetsprover för att söka vidare till andra utbildningar. Andra väljer att använda året till att pröva på olika tekniker och programvaror. Några skapar egna verksamheter och några går tillbaka till sina arbeten men med nya kunskaper och kanske andra arbetsuppgifter än tidigare. 

Upplägg: 

Kursen ges helt på distans och är på heltid med lärarledd undervisning ca 8:30 till 15:00 vilket blir ca 20 timmar i veckan på distans. Därutöver har du självstudier 20 timmar i veckan. 

Skolan planerar 2 närträffar per termin som också sänds Live för dom som inte har möjlighet att komma till skolan. Resor och boende under närträffarna bekostas av deltagaren. 

För att kunna delta i kursen behöver du ha en dator med webbkamera och tillräcklig prestanda för att klara av de programmvaror vi arbetar med. Du behöver också skaffa en studentlicens på Adobe själv. Om du är osäker är du välkommen att kontakta skolan.  

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.runo.se/folkhogskola/kurs/crossmedia-digital-produktion/

Runö folkhögskola, filial Stockholm

Runö folkhögskola är en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm. Vi vill förena lokalt och globalt engagemang för en levande demokrati, stärka gemenskapen i en skola där olika människor möts, idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Våra kurser ger dig kunskap genom att studierna kopplas till det samhälle vi lever i. Tiden på vår skola ger möjlighet till nya insikter och personlig utveckling. Vi tar vara på dina erfarenhet och möter dig där du står nu. Runö Folkhögskola har tre allmänna kurser och tre särskilda kurs samt en Etableringskurs i samarbete med Arbetsförmedlingen

Läs mer om skolan

Postadress:
Runö folkhögskola, filial Stockholm
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

Telefon: 08-728 57 20
E-post: oden@runo.se
Webbadress: http://www.runo.se/