Sommarkurs v 30: Podcastproduktion

Ansökan stängd
Skola:
Sigtuna folkhögskola
Plats:
Sigtuna - Stockholms län
Längd:
Fem dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Alla våra sommarkurser har begränsat antal platser. Minsta antal deltagare är 12 personer för att kursen ska ges. Om färre deltagare är anmälda vid sista anmälningsdag kan kursen komma att ställas in.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jul 2023 - 28 jul 2023

Kostnader: Kost och logi i enkelrum: 5960 kr. Kost och logi i dubbelrum: 5010 kr. Kost, ej logi: 3460 kr.

Kontakt: Karin Östling

Telefon: 08-592 583 00

E-post:
kurser@sigtunafolkhogskola.se

En skräddarsydd kurs för dig som vill jobba med podcastproduktion. Kursen tar upp allt från tekniska lösningarna för hård- och mjukvara till administrering och digital marknadsföring.

Podcastproduktion är något av det mest kreativa och lustfyllda du kan arbeta med. Rekryteringsbehovet är stort och allt från Sveriges Radio till stora reklambyråer letar efter nya kollegor som kan genomföra en
produktion från idé till färdigt program. Här är utbildningen som ger dig spetskompetens.

KURSINNEHÅLL:

Du får lära dig flera olika discipliner. Från korta reklaminslag till långa reportageserier. Från idé, programledarmanus, musikläggning och redigering till färdig podd. Du får också yrkespraktisk kompetens i att arbeta journalistiskt med produktion, redigering och metoder för berättande inom ljudproduktion. Du lär dig att tillämpa svensk lag gällande yttrande- och tryckfrihet, upphovsrätt och personuppgifter. Kort sagt. Du lär dig allt du behöver för att kunna arbeta professionellt med podcastproduktion.

Vad gör en poddcastproducent? 

En Podcastproducent ansvarar för en hel produktion från ax till limpa, från manus till redigering och distribution. Du behärskar dramaturgi, talmanus och intervjuer, samt har kompetens inom inspelningsteknik, ljudläggning och ljudteknik. Du kan också analysera lyssnarstatistik och marknadsföra produktioner, liksom att handskas med kunder.

Har du funderat på att starta en videopodd?

Det kan vara en följeslagare till ljudversionen eller så kan du göra hela produktionen specifik för YouTube. Ett otroligt kreativt arbete. Det är magiskt att få sätta sina egna idéer i verket.

Från idé till färdigt avsnitt

Kursen i Podcastproduktion ger dig specialiserade kunskaper om manus, inspelning, redigering och publicering. Du får också spetskunskap inom den journalistiska arbetsprocessen. Kort sagt, allt du behöver för att arbeta som en podcastproducent.

KURSLEDARE

Luis Palma Aguierre är radioproducent och ansvarig utgivare av Egen kraft Webbradio. Luis är inspiratören, mångsysslaren, radioprataren och livscoachen.
Han är personen som, trots motgångar, alltid har rest sig och som vägrar att låta sig slås ner. Med sin positiva syn på livet och människor har han vunnit mångas hjärtan.

Luis har alltid varit intresserad av människor och är oerhört nyfiken och vetgirig. Det var den nyfikenheten som fick Luis att börja som programledare på Radio Sigtuna, Han har under de senaste fyra åren spelat in 180 program och gjort 140 intervjuer.

KURSTIDER OCH ANMÄLAN

  • Kursen börjar på måndag kl 10.00 med gemensamt fika och kursstart för alla veckans sommarkurser.
  • Kursen slutar på fredag med gemensam lunch kl 12.00.
  • Alla måltider ingår i kostnaden och dukas upp i vår fina matsal.
  • Du kan välja att bo i enkelrum, dubbelrum eller ej logi.
  • Alla rum har dusch och toalett på rummet, handdukar och lakan ingår.
  • När du anmält dig kommer du att få ett svarsmejl med meddelande om du fått plats på kursen och det boende du valt.
  • Om kursen är fulltecknad tilldelas du en reservplats.
  • För mer information om kursen, material, anmälan och avbokningsregler se vår hemsida.

 

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/