Allmän kurs - KONST/IDÉ

Ansökan stängd
Skola:
Skeppsholmens folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 18 år, krav på godkänt i svenska, engelska och matematik grund eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024

Kostnader: 950 kr/termin - se skolans hemsida.

Kontakt: Stina Swedberg admin

Telefon: 076-0077402

E-post:
stina.swedberg@skeppsholmensfolkhogskola.se

Allmän kurs - KONST/IDÉ är för dig som vill ha grundläggande behörighet till högre studier och samtidigt utveckla ditt intresse för konst och skapande.

På Allmän kurs - Konst/Idé får du:

  • studera på gymnasienivå tillsammans med andra.
  • grundläggande behörighet till högre studier. 
  • läsa svenska, engelska och matematik med nivågrupperad undervisning, alla andra ämnen ingår i teman. 
  • utforska olika konstnärliga uttryck. Du behöver inte ha några speciella förkunskaper men ett intresse för konst. Det är viktigt att du är nyfiken på att pröva nya saker och har vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra
  • möjlighet att utveckla konstprojekt, från idéskiss till färdigt verk, både egna och gemensamma. Vi prövar allt från måleri och skulptur till hantverk, rörlig bild, installation och performance. Vi tittar på idé- och kulturhistoria, hur den kan hänga samman med nutida frågeställningar och våra konstprojekt. Gemensamt arbetar vi för att det vi gör ställs ut och når en publik.

Deltagare och personal arbetar nära varandra med planering, innehåll och form för utförande. Vi strävar efter att du ska bli delaktig och känna motivation och glädje i dina studier

Vi har höga krav på närvaro och förväntar oss att du kommer delta aktivt i undervisningen och ta ansvar för dina studier. Under vårterminen gör klassen en gemensam resa. Ni förbereder er tillsammans och studerar resmålet ur olika aspekter.

Lärarna kallar till intervju. Du kan då få svar på frågor som rör behörighet, hur lång tid du behöver gå och annat som du kanske undrar över. Observera att detta är en Allmän kurs där inriktningen KONST/IDÈ utgör c:a 15% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du är förberedd och har uppnått den grundläggande behörighet till Universitet/högskola eller till Yrkeshögskolan. Du har, förmodligen, dessutom utvecklats som person och haft en fin tid i ditt liv.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://skeppsholmensfolkhogskola.se/allman-kurs-uttrycka/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Lärandet sker i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt. Grunden är alla människors lika värde.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skeppsholmens folkhögskola
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Besöksadress: Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Telefon: 08-679 28 00
E-post: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Webbadress: http://skeppsholmensfolkhogskola.se/