Foto- och filmkurs

Ansökan stängd
Skola:
Skeppsholmens folkhögskola
Plats:
Stockholm - Stockholms län
Längd:
1 termin, 12 träffar
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter från att ha arbetat med foto eller film, vi börjar från scratch. Kursen är perfekt för dig som arbetar som kommunikatör, med marknadsföring, storytelling eller bara vill utveckla ditt foto- och filmintresse.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 27 aug 2024 - 17 dec 2024

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kostnader: 800 kr Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgifter täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/kamera.

Kontakt: Mats Landström

E-post:
mats.landstrom@skeppsholmensfolkhogskola.se

Vill du bli bättre på att fotografera och filma? Denna utvecklande och innehållsrika kurs riktar sig till dig som vill utvecklas inom båda dessa professioner. 

Vi startar upp med genomgång av systemkameran, som kommer att vara det verktyg vi använder för både fotografering och filmning. Vi går igenom grunder inom fotografi och behandlar bildanalys, komposition, ljus och avancerar till att arbeta med blixtar i studio. Utgångspunkten är att du kommer att utvecklas inom fotografi. Vi samtalar om bildskapande och budskap och lär också av varandra i gruppen.

Vi går igenom de kunskaper du behöver för att skapa en egen film. Vi börjar med att gå igenom det förarbete som krävs genom brainstorming, synopsis, manus, storyboard och pitch. Vi varvar teori med praktiska övningar inom ljud, ljus, kamerans funktioner, kameraföring och övrig inspelningsutrustning. Avslutningsvis går vi igenom redigering, ljudlägga och konverterar till rätt format.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://skeppsholmensfolkhogskola.se/foto-och-filmkurs/

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Lärandet sker i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt. Grunden är alla människors lika värde.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skeppsholmens folkhögskola
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Besöksadress: Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Telefon: 08-679 28 00
E-post: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Webbadress: http://skeppsholmensfolkhogskola.se/