Lust att skapa

Ansökan stängd
Skola:
Södra Stockholms folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
1 termin
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver inte ha några förkunskaper

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2024 - 18 dec 2024

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 2800 kronor för material. Södra Stockholms folkhögskola flyttar till nya lokaler i anslutning till Skarpnäcks folkhögskola under sommaren 2024. Start 22 aug sker i nya lokalerna.

Kontakt: Sara Mollstedt

Telefon: 08-684 619 00

E-post:
sara.mollstedt@sodrastockholm.se

Lust att skapa är en kurs där vi samlat det bästa vi har att erbjuda i en och samma kurs. För dig som är intresserad av att arbeta kreativt med olika uttryck och material. Såsom färg, form, lera mm.

Vi arbetar med Levande Verkstad som metod och använder många blandade material och tekniker som färg, lera, gips, textila material och trä. Rörlig bild, animation och kreativt skrivande ingår också. Skapandet sker både individuellt och i grupp.

Kursen passar dig som vill ägna en period åt att utveckla dig själv och din kreativitet. Du kanske vill känna på hur det är att studera igen eller vill förbereda dig inför andra konstnärliga studier. Kursen kan vara ett sätt att byta spår och få ny inspiration av olika material.

Läs mer om kursen på vår hemsida genom att klicka här!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sodrastockholm.se/kurser/lust-att-skapa/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/