Distanskurs: Fotokurs för inspiration

Profilkurs, Distanskurs Tollare folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  25%
 • Längd:
  Pågår under 11 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Distanskursen ~ Foto för inspiration vänder sig till dem som vill komma vidare i sin utveckling.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du som går kursen behöver ha tillgång till dator + reflexskärm ca 80 cm stor, vit/silver.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 3 okt 2022 - 16 dec 2022

Träffar:
3 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Kursavgiften är 400 kr (kursmaterial och elevförsäkring). Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Kontakt: Robert Wållberg

E-post:
robert.wallberg@tollare.org

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering. På den här kursen testar du alla fotostilar (nästan.)

Vi fotograferar oss igenom 10 olika typer av fotostilar. Första uppgiften arbetar vi med Still-life photography, sen svartvit fotografering, landskapsfotografering, arkitekturfotografering och sen går vi vidare mot mer konstnärliga stilar, (överraskning vad det blir för fotostilar, men hög wow-faktor utlovas!)

Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital och en systemkamera kommer i vissa övningar att ge bättre resultat. Det är en väldigt varierad kurs där alla momenten är inspirerade av idéen att lära sig genom att ha roligt.

Distanskursen ~ Foto för inspiration löper över 11 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart, helt på distans. Kursen börjar med en hemuppgift den 3/okt. Kursen innehåller tre träffar (dessa är på distans i form av videomöten,) träff 1 sker – 12/okt (kvällstid via länk.) En träff 2 går av stapeln den 9/nov (på kvällen via länk.) En träff 3 går av stapeln den 14 eller 15/dec, (valbart vilken dag/kväll som du redovisar ditt slutprojekt via länk.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska hitta vem du är inom fotografering och producera ett antal fotografier efter din nivå.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna inom olika sätt att fotografera. Färglära, formlära och allt specifikt för den typ av foto som vi över på under veckan. Vi kommer att arbeta i gratisprogrammet Pixlr för de som vill prova på redigering i ett redigeringsprogram. Dessa träffar är frivilliga och sker den 24/okt, 7/nov, 14/nov samt den 21/nov.

Vi arbetar med läs- skriv- och fotouppgifter för att lära grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens gång är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter på ditt fotograferande kommer att hamna i fokus. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen kommer du närma dig vem du är i fotografering. Målet är att du ska hitta ditt signum inom fotografering. Tollare folkhögskolas ambition är hög!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tollare.org/studera-pa-tollare/kurser-i-foto/distanskurs-ffi/

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/