Allmän kurs - hälsa, natur och skapande

Ansökan stängd
Skola:
Tollare folkhögskola
Plats:
Saltsjö-Boo - Stockholms län
Längd:
39 veckor.
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste fylla lägst 18 år under 2023. Fördelaktigt om du har godkända betyg i svenska, engelska och matematik från grundskolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Kostnader för kursen finns att läsa om på vår hemsida, www.tollare.org

Kontakt: Anna Campbell-Westlind

E-post:
anna.campbell-westlind@tollare.org

Här kan du kombinera behörighetsläsning med studier kring sociala frågor och förbereda dig för en utbildning på högskola/universitet.

Allmän kurs - hälsa, natur och skapande, en kurs som med fysisk aktivitet, motion och friluftsliv inspirerar dig till att behålla god hälsa och utveckla ditt välbefinnande och samtidigt ger dig kraft och energi till de teoretiska studierna.

Med form, färg och i flera olika material uppmuntras du till att experimentera och utveckla ditt kreativa skapande.
Vi använder naturen både som arena för hälsoutveckling och som inspiration till olika kreativa idéer och skapandeprocesser.

För att stimulera ett helhetstänk arbetar vi delvis tema- och projektinriktat med de gymnasiegemensamma ämnena. De behörighetsgivande ämnena som vi erbjuder är svenska 1, 2 och 3, engelska 5, 6 och 7, matematik 1b, 2b och 3b, samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religionskunskap 1 och naturkunskap 1a1 och 1a2. Vi erbjuder också friskvård. Profilen du väljer läses på fredagarna.

På Tollare värdesätter vi, och jobbar aktivt med, mötet mellan människor och det gemensamma lärandet, samtidigt som vi ser varje individ.

På Tollare folkhögskola jobbar i mindre grupper och i en studietakt anpassad efter gruppens behov. Vi erbjuder studiestöd en eftermiddag i veckan efter ordinarie undervisning. Studierna bedrivs i en lugn miljö vid havet och grönska inpå knuten. På Allmän kurs på Tollare folkhögskola kan du läsa in grundläggande behörigheter och vissa särskilda behörigheter beroende på vilken profil du valt.

Folkhögskolestudier bygger på samarbete i klassen och med andra grupper. Du samtalar ofta med dina klasskamrater och jobbar ofta i grupp. Vi utgår från deltagarnas kunskaper och erfarenheter och tror på att vi tillsammans bygger kunskap.

Kursinnehåll

- Matematik
- Svenska
- Engelska
- Samhällskunskap
- Naturkunskap
- Religion
- Historia
- Friskvård
- Kreativt skapande
- Hälsa och natur

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Beroende på tidigare studier ger ett, två eller tre år på allmän kurs möjlighet till Grundläggande behörighet. Grundläggande behörighet ger dig möjligheter att söka till högskola/universitet/yrkeshögskola.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tollare.org/studera-pa-tollare/allman-kurs/socionomforberedande/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/