Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Tollare folkhögskola ligger i vacker herrgårdsmiljö på Värmdö vid Skurusundet i Nacka kommun (ca 20 min med buss från Slussen). Kommunikationerna är goda och det är nära till teatrar, muséer, idrottsarenor, utställningar, biografer med mera. Runt huvudbyggnaden ner mot Skurusundet ligger matsal, gymnastikhall,  fotbollsplan, kägelbana och tillitsbana. 

Parken är en grön oas, som sträcker sig ner till vattnet och vår egen brygga. Tollare folkhögskola erbjuder yrkesutbildning inom det socialpedagogiska området, profilinriktade allmänna kurser för grundläggande behörighet och en omfattande kursverksamhet inom ledarskap och demokratiutveckling för civilsamhället. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO och därför serveras inte alkohol i restaurangen. Det är heller inte tillåtet att dricka alkohol på området, parken eller rummen.

Skolan har en eftergymnasial inriktning: socialpedagogiska kurser. Behöver du slutföra dina studier på gymansienivå, så erbjudar vi vår Allmän kurs. Här utvecklas kunskap och engagemang, kreativitet och analys, nyfikenhet och reflektion. 

Besök gärna vår hemsida, www.tollare.org.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Hiss till alla våningsplan.
Dörröppnare i huvudbyggnad, skolbyggnad och matsal
Hörselslinga i vissa lokaler.

Hitta hit

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00

E-post:
folkhogskola@tollare.org

Webbadress:
tollare.org

Huvudman:
IOGT-NTO
https://iogt.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
23 mars 2022

Övrig information:
Internat med 32 bäddar

Andra utbildningar på skolan: