Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Tollare folkhögskola ligger i herrgårdsmiljö vid Skurusundet i Nacka kommun (ca 20 min med buss från Slussen). Kommunikationerna är goda och det är nära till teatrar, muséer, idrottsarenor, utställningar, biografer med mera. Runt huvudbyggnaden ner mot Skurusundet ligger matsal, gymnastikhall,  fotbollsplan, kägelbana och tillitsbana.

Skolan har två eftergymnasiala inriktningar: journalistiska och socialpedagogiska kurser. Behöver du slutföra dina studier på gymansienivå, så erbjudar vi våra Allmänna kurser. Här utvecklas kunskap och engagemang, kreativitet och analys, nyfikenhet och reflektion.

Besök gärna vår hemsida, www.tollare.org.

132 42 Saltsjö-Boo

info@tollare.org

tollare.org

Huvudman:
IOGT-NTO
iogt.se

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 46 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)